Xboxs årliga event X019 sparkade igång igår med en 90 minuter lång livestream direkt från London, och mycket nyheter blev det. Här kommer en sammanfattning på de bästa delarna!

Som sagt, hela kalaset inleddes med ett avsnitt av Inside Xbox, som går att se på Xboxs Youtubekanal i efterhand om en så önskar.

Ett par av de största nyheterna som släpptes är att Xbox Game Pass kommer att få en hel drös med nya spel och över 50 nya titlar till Microsofts streamingtjänst för spel, Project xCloud. Plus nya spel på gång från bland annat DONTNOD Entertainment och Obsidian Entertainment.

Nya spel till Xbox Game Pass
För er som tycker katalogen för Xbox Game Pass började bli lite tunn, frukta icke. Microsoft berättade att 50 nya spel kommer att läggas till i tjänsten inom kort. Direkt efter livestreamen igår blev Rage 2 och Age of Empires II: Definitive Edition tillgängliga att köpa, och snart kommer fler spel att läggas till, bland annat The Witcher 3, hela 10 spel från Final Fantasy med start på sjunde spelet och även Kingdom Hearts-serien är på ingång.

Uppdateringar till Project xCloud
Streamade tv-serier och filmer är redan vardag för de flesta och framtiden verkar vara streamade spel, något som Microsoft verkligen satsar på.
Under livestreamen fick vi reda på att Project xCloud kommer att släppas till Windows 10 nästa år.
50 nya spel från 25 olika aktörer kommer också att läggas till i tjänsten, bland annat Madden NFL 20, Devil May Cry 5 och Tekken 7.

DONTNODs nya spel Tell Me Why
DONTNOD Entertainment, den franska studion bakom Life is Strange, presenterade sitt nästa berättande äventyrsspel Tell Me Why. Vilket är det första spelet att ha en spelbar transkaraktär som huvudperson från en stor studio och utgivare, det gillar vi!
Vill ni läsa lite mer om Tell Me Why med mer info och trailer har vi en ingående artikel här.

Obsidians nya spel Grounded 
Obsidians senaste RPG-äventyr The Outer Worlds släpptes nyligen och nu tar studion och bytar riktning från rollspel och ger sig på first-person co-op.
Grounded släpps våren 2020 till Xbox One genom Xbox Game Preview och Xbox Game Pass, men också till Microsoft Store och Steam.
Här nedan finns en första trailer.

Rares nya spel Everwild 
Brittiska utvecklaren Rare är skaparna bakom många Nintendo64-klassiker såsom Banjo-Kazooie, Donkey Kong 64 och GoldenEye 007, och deras senaste verk innefattar bland annat Sea of Thieves.
Deras nya skapelse kallad Everwild, vet vi inte särskilt mycket om ännu men det ser ut att vara ett magisk äventyr i lekfull och färgglad grafik, som påminner lite om Monster Hunter fast utan monsterjakten. Så mycket mer info än så har vi inte just nu, men en trailer bjöds det på.

Halo: Reach kommer till PC
Halo: Reach släpptes första gången i september 2010 och 3 december gör Halo datordebut  med Halo: Reach, den första delen av många i Halo: The Master Chief Collection. De andra spelen som ingår i paketet är Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3: ODST, Halo 3 och Halo 4 och dessa kommer att rullas ut efterhand i framtiden.

Releasedatum för Minecraft Dungeons 
Det svenska klossbyggarkalaset Minecraft fick också vara med på ett litet hörn under streamen. Diablo-liknande Minecraft Dungeons presenterades först under senaste Minecon i september, och igår fick vi en söt liten trailer med ett releasedatum, april nästa år.

En sak som en del nog hoppades på var nyheter kring Microsoft nästa konsol Xbox Project Scarlett, men tyvärr blev vi tomhänta i den avdelningen, och troligtvis dröjer det nog lite innan vi får mer konkret information kring Project Scarlett.

Slutligen, lite Black Friday deals hanns det med också. En del spel får en ordentlig rabatt på 50 %; Forza Horizon 4, Hellblade: Senua’s Sacrifice, Sea of Thieves: Anniversary Edition och State of Decay 2.
Några deals för Xbox One bundles med olika spel visades också, men de erbjudanden är bara tillgängliga för våra vänner i USA.

Vilka delar var era favoriter från livestreamen?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here