Det finns lite info som getts om det kommer komma något mer spel till Grand Theft Auto – Spelserien, men nu kan det vara mer eller mindre bekräftat att det är på gång.

Spelnyhetssidan Kotaku skrev igår en artikel där de har intervjuat 15 anställda hos Rockstar Games, både nuvarande och tidigare anställda som slutat efter att Red Dead Redemption 2 släppts. En stor del av artikeln handlar om hur Rockstar Games hanterade sina anställda under arbetet av Red Dead Redemption 2, då de innan spelet släpptes fick kritik för att överarbeta sina anställda.

” Under de senaste månaderna har vi gjort mycket arbete inom alla områden i företaget och tittat på våra processer för att avgöra vad som fungerar och vad som inte fungerar, vad vi är bra på och vad vi kan förbättra. Vi hoppas att majoriteten av er redan har känt några av dessa positiva förändringar och de som inte har det kommer snart göra det. ” Skriver Jennifer Kolbe, studiochef på Rockstar, i ett mejl som gått ut till alla anställda som Kotaku fått ta del av. I mejlet skrev också Kolbe om hur företaget vill utveckla framåt och förbättra arbetsförhållandet. 

Artikeln fortsätter med att nämna att Rockstars ledning hoppas på att nästa projekt inte ska bli lika krävande och att de kommer ha planerat spelets rytm i förväg. En plan som finns för nästa spel är att ha en måttlig storlek på spelet som sedan kan expanderas regelbundet med uppdateringar. Detta spel ska, enligt de som blivit intervjuade, vara ett nytt spel till Grand Theft Auto – spelserien: Grand Theft Auto 6.

Spelet är fortfarande i den tidiga utvecklingsfasen, så förvänta er inga stora nyheter, men de anställda har mer eller mindre i denna intervju bekräftat att spelet är på gång. Med lite förhoppning så kommer inte de anställda bli utbrända i samband med spelet, men det återstår att se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here