För de som älskar att samla på Pokémon kort så är det dags att samla ihop sina slantar igen för Sword & Shield släpper en ny expansion.

I februari så släpptes nya kort till Pokémon The Card Game, som nu inkluderade de nya pokémonen från Pokémon: Sword & Shield spelet som släpptes i november förra året, och det kommer nu en expansion. Redan 1 maj kommer den nya expansionen Rebel Clash trilla in med över 190 kort att frossa i.

 

Nya Pokémon kort - Rebel Clash expansion 1
Cinderace booster pack engelsk version (Bild: The Pokémon Company )
Nya Pokémon kort - Rebel Clash expansion 2
Toxtricity booster pack japansk version (Bildkälla: The Pokémon Company)

Den tidigare expansionen Sword & Shield har 216 kort, samt introducerade för första gången Pokémon V och VMAX till kortspelet. Pokémon V fungerar som EX gjort i tidigare versioner av kortspelet, det är en speciell design samt har kortet bättre HP och attacker än sina vanliga motsvarigheter. VMAX fungerar på samma sätt men introducerar Dynamax och Gigantamax från Switch spelet, där pokémonen kan bli gigantiska och få en uppgradering av utseende och stats. Detta kommer fortsätta i den nya expansionen.

Nya Pokémon kort - Rebel Clash expansion 3
Zamazenta och Zacian i Rebel Clash expansionen (Bildkälla: The Pokémon Company)

Rebel Clash har funnits i Japan sen 6 mars och har där hetat Rebellion Clash, varför de bytt namnet för det engelska släppet är väldigt osäkert. I samband med att expansionen släpps kommer den också finnas tillgänglig att spela i Pokemon TCG Online.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here