Källa: Jam City

Är du en av de många som fängslades av J.K Rowlings legendariska bokserie om Harry Potters magiska äventyr som barn?
Är du en av dem som inget hellre själv skulle vilja få uppleva magin av att “välja” din egen trollstav, bli sorterad av sorteringshatten till ditt favorit elevhem, spela quidditch, lära dig trollformler, skapa trolldrycker, lära dig om magiska kreatur och kanske främst skapa nya vänskaper med andra häxor och trollkarlar?

Då har din uggla med ditt Hogwarts-brev äntligen anlänt, för den 25:e april släpps Jam’s City’s efterlängtade mobilspel till iOS och Android – och det kommer bli minst sagt magiskt!

Jam City har samarbetat med Portkey Games (Warner Bros Interactive Studios) under en längre period för att kunna föra magin in till våra gråa mugglar-liv genom detta “Argumented Reality”-mobilspel. Och om någon minns “Pokemon Go Incidenten” sommaren 2016 så tror jag att de flesta kan gissa vad som väntar… eller kanske till och med värre?

Bara tanken att kunna strosa runt i de olika magiska omgivningarna, stöta på och lära känna de välkända ansiktena från böckerna/filmerna (Severus Snape <3) och skapa en alldeles egen historia känns som ett digitalt mirakel. Att det dessutom utspelar sig innan händelserna i Harry Potter böckerna (runt 1980-talet då mycket drama utspelade sig) ger nya som gamla fans av serien en unik inblick i världen av Harry Potter och ett nytt spännande äventyr att uppleva.

I spelet kommer du bland annat kunna göra följande:

MAGI
– Skapa och skräddarsy din alldeles egen Hogwarts elev (avatar)
– Gå på lektioner där du lär dig olika trollformler och brygga trolldrycker
– Lås upp nya karaktärer, trollformler, trolldrycker och omgivningar under tiden du upplever dina magiska år som elev på Hogwarts

ÄVENTYR
– Tillämpa dina nyinlärda magiska egenskaper för att undersöka allt mystiskt som sker på Hogwarts
– Upptäck sanningen bakom “De Fördömda Valven” och din brors försvinnande i en helt unik berättelse för spelet

VÄNSKAP
– Bli vän med dina olika elevhemskamrater och vinn Elevhemspokalen!
– Gå på olika uppdrag för att hjälpa vänner och bekanta i knipa… men kanske också frustrera dina rivaler
– Tjäna respekt och skapa relationer med andra elever genom era olika äventyr tillsammans

Och tillsist – MYSTIK
Vad är det då för mysterium som det talas om på Hogwarts? Ja, det är helt enkelt ditt alldeles egna magiska äventyr att upptäcka…

För de som nästintill exploderar av upprymdhet (förståeligt) så går det redan nu att ladda ner spelet i App Store och Google Play, men den är just nu i Beta-version.

Trailer för spelet som ger mig liv:

Officiellt utgivningsdatum är den 25:e april 2018!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here