Disney har dragit av slöjan och visade nyss upp nästa kull i MCU-filmerna. Här kommer några rader om varje nyhet.

MCU - Nyheter från Fas 4 1Vissa påstår, inte helt utan underlag, att Blade från 90-talet öppnade dörren för mörkare och tyngre superhjältefilmer och på så vis banade väg för hela MCU som vi känner det idag. Nu ska ska vampyrjägaren få komma in och ta del av den frukten och det innebär naturligtvis att vi kommer få se vampyrer och säkerligen mer blod än vi är vana att se i Disney-filmer. Blade kommer att spelas as Mahershala Ali, från Green Book och Moonlight.

MCU - Nyheter från Fas 4 2Att Black Widow skulle få en solo-film har det pratats om länge men nu blir det officiellt. Allt tyder på att det kommer bli en prequel-film som äger rum innan Thanos började lägga sig i livet på jorden. Många har länge bett om att hon skulle få sin egen film men jag har alltid varit skeptisk, då hon redan gått igenom sin karaktärsutveckling i andra filmer, jag skulle hellre se fler nya kvinnliga hjältar med solo-filmer men vi får se, förhoppningsvis kan en tillbakablick bli intressant också.

MCU - Nyheter från Fas 4 3Det blir naturligtvis en ny Thor, och av titelbilden att döma kommer Thor Love and Thunder följa Raganröks exempel med sin retro-humor vilket många säkert kommer uppskatta. Natalie Portman kommer tillbaka och det hela blev plötsligt väldigt spännande för mig när jag fick reda på att hon kommer att ta över Mjölnir och bli den nya Thor. De följer alltså serietidningarnas spår och låter titeln gå vidare när någon ny visar sig värdig hammaren och den nya Åksguden är alltså en kvinna.

MCU - Nyheter från Fas 4 4Hawkeye kommer att få en TV-serie, och här har vi lite samma problem som med Black Widow – han har redan fått sin karaktärsutveckling i andra filmer. Han har dock öppnat ett nytt kapitel i sitt liv vilket ger nya möjligheter och de kommer också ge tillbakablickar i hans våldsamma liv som Ronin i de fem år som utspelade sig mellan Avengers: Infinity War och Avengers: Endgame. Det kan ju hända att hans hänsynslösa jakt på skurkar när han var som mest hämndlysten har öpnnat många dörrar som inte riktigt borde ha öppnats och nu när han har sin familj tillbaka måste han ta itu med konsekvenerna.

MCU - Nyheter från Fas 4 5Nu blir det rörigt värre. Vi har redan fått se olika världar i form av paralella tidslinjer och i Spiderman: Far From Home hintades det om ett multiversum. Nu kommer What If…? som TV-serie. I serietidninganra har detta namnet använts för att spekulera hur saker hade gått om särskilda händelser hade slutat annorlunda än de gjorde. För mig låter det lite som officiell fanfiction men det luktar också lite som att ett multiversum där dessa alternativa verkligheter kan bli officiella faktiskt kan komma att spela större roll i Fas 4.

MCU - Nyheter från Fas 4 6Som sagt, den konstiga doktorns nästa film har det till och med i titeln: Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Det passar ju att just han utforskar detta, då han redan har fått inblick i hela grejen med olika världar. Titeln hintar också på en viss Lovecraft-inspirerad känsla vilket har väckt en morbid och halvt förskräckt nyfikenhet i mig. Om jag har rätt kan vi komma att få en riktigt läskig upplevelse.

MCU - Nyheter från Fas 4 7Vi kommer att få se Loki igen, i en sin egen TV-serie. Olika bilder tyder på att lögnens gud har dykt upp lite här och där i jordens historia, om det handlar om tillbakablickar eller tidsresor vet vi inte än, vi vet inte heller om det handlar om den officiella MCU-världen eller det paralella universum som skapades i Endgame. Detta skulle kunna betyda att Lokis serie blir avskild från resten av MCU på många sätt så han är fri att busa i princip hur mycket som helst utan att det påverkar huvudfilmerna.

MCU - Nyheter från Fas 4 8Wanda och Vision kommer tillbaka i TV-serien WandaVision. Så vitt jag har förstått så äger denna inte rum i ett paralellt universum, vilket är tur, det började bli lite för mycket sånt för min smak. I serien kommer vi få se Wanda utvecklas mer som en av Marvels starkaste karaktärer, Scarlet Witch. Exakt hur Vision kommer komma tillbaka vet jag inte men det hintades ju faktiskt i Infinity War att Vision är mer än bara det som finns i hans obotkropp, här finns det ganska intressanta möjligheter.

MCU - Nyheter från Fas 4 9Vi fick se hur Falcon fick ärva Caps sköld i Endgame och nu kommer vi att få se en TV-serie där han teamar ihop med Bucky i The Falcon and the Winter Soldier. Själv tycker jag faktiskt att det här kunde förtjäna ett par filmer snarare än en TV-serie men om Disney satsar ordentligt på sina kommande serier kan det här förtjäna ett försök i alla fall.

MCU - Nyheter från Fas 4 10Den stora nyheten här, i alla fall vad det gäller Marvels filmuniversum borde vara Eternals. Detta ska handla om odödliga kosmiska karaktärer som det hintats om lite i Guardians of the Galaxy, och dessa ska tydligen ha bott på jorden i 30.000 år och vara betydelsefulla i jordens utveckling vilket kan komma att förklara hur vår lilla plantet med vår primitiva kultur ha blivit en så viktig punkt på vårt universums karta. Vad tusan de sysslade med under Thanos-härvan får de faktiskt ha en bra förklaring för, det räcker inte med en extra lång sovmorgon. De har för bövelen levt bland oss för att skydda oss. Det känns som om de borde haft en och annan sak att säga till Thanos. Vi får helt enkelt se hur det här artar sig.

Det är mycket nu. Kommer vi orka hänga med i både filmvärlden och flera TV-serier? Kommer du nöja dig med filmerna eller vill du ta in allt MCU som går att finna? Blir alla alternativ-versioner av saker bli för mycket eller är det omöjligt att få för mycket av det goda?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here