När alla tvingas stanna hemma så finns det större chanser att kunna spela, både online och själv. Onlinespelen har under de senaste månaderna fått ett rejält uppsving, särskilt Minecraft.

Spelet har tagit världen med storm sen det släpptes för 11 år sedan och finns tillgänglig på 22 olika plattformar, med sin egna stil har Minecraft nått ut till flera olika åldrar genom åren. De första fyra dagarna som spelet fanns ute hade det sålt 1 200 000 exemplar, vilket nu idag verkar som ingenting. I dagsläget har det sålts över 200 miljoner exemplar, vilket utan tvivel är något att skryta om.

Månadsvis har spelet 126 miljoner aktiva spelare, och under de senaste månaderna har det varit en ökning med 25% på mängden spelare samt en ökning på 40% i mängden multiplayer sessioner. Då ett av de få sätten att träffa andra människor är via onlinespel så är det inte helt oförståeligt.

Minecraft frodas under COVID-19 1
Minecraft efter sin uppdatering i april Foto: Minecraft

Men då det är en stor mängd av spelare som är i skolåldern så har Xbox lagt till utbildningsinnehåll, helt gratis på Minecraft Marketplace. Syftet är, enligt Xbox VD Phil Spencer, att hjälpa elever hemma. I slutet på mars gjorde Spencer ett uttalande till spelarna, där han berättade om det nya materialet. Spelare kan nu ”utforska den internationella rymdstationen genom ett partnerskap med NASA, lära sig att koda med en robot, besöka berömda landmärken i Washington DC, hitta och bygga 3D-fraktaler, [och] lära sig hur det är att vara en marin biolog.” Det  här och mer kommer finnas tillgängligt från och med 30 juni.

Så är du fast hemma och spelar online? Vilket spel har det blivit mest timmar på? Om du spelar Minecraft kommer du ladda ner utbildningsinnehållet?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here