Det senaste Animal Crossing landade mitt i corona-kaoset och har lyckats hålla humöret uppe hos miljoner spelare världen över, särskilt när många sitter i karantän i sina hem. På grund av detta har företag fått hitta på alternativa lösningar för att nå ut till sina kunder. Några som har hittat på en kul lösning för detta är flera stora modehus, som valde just Animal Crossing som plattformen för det.

I början av maj tweetade det officiella kontot för det italienska modehuset Valentino att de har skapat custom designs till Animal Crossing: New Horizons, baserade på deras vår- och sommarkollektion. Alla plaggen har gjorts om till koder för spelet av fotografen Kara Chung.

Plaggen och koderna går att hitta på Valentinos Twitter eller under hashtaggen #ValentinoSpringSummer20 på Twitter.

Den amerikanska designern Sandy Liang har också tagit till Animal Crossing för att nå ut till sin publik. Flera plagg från nuvarande och gångna kollektioner har gjorts tillgängliga som koder i spelet, och Sandy tog dessutom steget längre och bjöd in alla som ville (och fick plats) till sin ö i slutet av april för att ta en titt på en digital lookbook.

I ett mejl till brittiska Vogue berättar New Horizons director Aya Kyogoku att precis som i verkligheten är inredning och mode en stor och viktig del av livet i Animal Crossing.

“In the world of Animal Crossing, just as in real life, fashion and interior design are also important elements for players to express their personal tastes and individuality. That’s why we try as much as we can to include a wide range of styles for clothing and items, so that all players living in the world of Animal Crossing can surround themselves with the things they like and enjoy their lives in that world.”

Har ni någon favorit bland dessa modekreationer? Eller finns det någon designer som ni skulle vilja laddar upp sina kollektioner i Animal Crossing-världen?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here