Utvecklaren Phoenix Labs berättade i veckan att deras free-to-play action RPG Dauntless får en full release 21 maj till Xbox One, Playstation 4 och PC via Epic Games Store. 

Dauntless har varit möjlig att spela ganska länge redan, Phoenix Labs släppte en stängd beta under 2017 och sedan i maj förra året har spelet varit i öppen beta, men nu äntligen är det dags för en full release.

Dauntless har jämförts med Monster Hunter en del, och de har likheter. Jaga gigantiska monster med oversized vapen, och gå ihop med ett gäng kompisar för att lättare ta er an svårare monster.
Men Dauntless är lite snällare. Kortare strider, lättare combat och färre monster. Detta behöver inte vara negativt dock, om man tycker att Monster Hunter är lite för stort och skräckinjagande är Dauntless perfekt, och mer lättillgängligt.

Som sagt är spelet free-to-play, alltså gratis, men med mikrotransaktioner i form av kosmetiska saker såsom vapen och rustning. Ett klassiskt Battle Pass finns också.
Phoenix Labs berättade också att inför den fulla releasen kommer ett nytt Mastery-system introduceras och en ”massive campaign rework” med förbättrad questing och crafting bland annat.

Dauntless släppts alltså 21 maj till Xbox One, Playstation 4 och PC exklusivt via Epic Games Store.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here