Under torsdagen 20 februari hölls en speciell Nintendo Direct med fullt fokus på Animal Crossing: New Horizons, som nu är en knapp månad från release. I den nästan halvtimmes långa streamen fick vi en ordentlig genomgång på vad spelet kommer att erbjuda.

Det har gått nästan sju år sedan det senaste spelet i huvudserien släpptes, Animal Crossing: New Leaf, som kom till väst under sommaren 2013 till Nintendo 3DS. Sedan dess har fans ivrigt väntat på nästa del, och snart är den här! 20 mars är det dags, och för att förberedda oss har vi fått en utförlig presentation av allt vi kan hitta på i spelet.

Den här gången kommer vi att få flytta till en öde ö som vi får som uppgift att bygga upp från grunden. I vanlig ordning börjar vi med ett tält för att sedan jobba vidare mot en stuga och större hus.
Ön är ganska tom i början, men i takt med spelandet kommer flera byggnader att låsas upp såsom museum, Nooks affär, Able systrarnas skrädderi och en flygplats för att kunna bjuda in vänner till din ö.

Nintendo Direct 20 februari - Allt om nya Animal Crossing 1
Källa: Nintendo

I New Horizons får vi mycket mer kontroll över landskapet än vi någonsin har haft förr. Nu är det möjligt att helt bestämma var alla byggnader ska vara, till och med djurens tält och hus! Mardrömmen att få hela sin perfekta skapelse förstörd av ett djur som bestämmer sig för att placera sitt hus mitt i ditt planerade blomsterfält är nu ett minne blott.
Det går även att bokstavligt talat forma landskapet hur du vill. Lägga till små vattendrag, en väg som går igenom floden eller utöka klipporna är bara några få exempel på vad som går att göra för att skräddarsy din ö.

Vår karaktär kommer även att få en alldeles egen smartphone, kallad NookPhone, som är full av appar som underlättar arbetet med ön. Bland annat en karta, kamera och en katalog med alla crafting-recept.
Ett nytt progression system kallat Nook Miles kommer att spela en stor roll. I takt med att du klarar av uppgifter i spelet samlar du på dig Nook Miles som du kan använda för att åka på utflykter till mystery islands och låsa upp nya redskap och utrustning.

I slutet av streamen hölls även en kort Q&A-del, där Tom Nook besvarade lite frågor kring multiplayer, framtida uppdateringar och stöd för amiibo.

Allt det här och mycket mer presenterades i gårdagens stream, och vill ni se alltihop själva kan ni göra det via länken nedan.

Animal Crossing: New Horizons släpps 20 mars till Nintendo Switch.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here