Det första jag noterade när jag satte mig för att kolla på kvällens Nintendo direct var att de inte legat på latsidan. Deras kommande spel ser både intressanta och roliga ut och jag kan bara hoppas att spelen håller upp till förväntningarna.

Nintendo direct annonserade i natt en hel rad med både nya och äldre spel som kommer att kunna spelas på Switch. Då det kommer till de nya spelen så verkar det som att det under året som varit funnits ett tungt intresse på RPG spel med starkt narrativ vilket dagens tillkännagivande visade. Många av de kommande titlarna är just i den kategorin och de spel som jag håller ögonen extra mycket på måste nog vara: “Voice of Cards: The isle dragon roars” samt “Triangle strategy”. De båda har något alldeles extra som för mig får de att stå ut från gruppen och jag ser fram emot att få spela dem. Jag blev även glad att ”Animal Crossing New Horizons” kommer få en ny uppdatering i november. Jag tycker det är på tiden då det känns som att många tröttnat på spelet och redan gjort allt som går att göras.

De verkar även ha lagt stort fokus på att lägga till äldre spel till Switch. De tillkännagav att  Castlevania Advance Collection kommer att vara spelbar likaså Actriser renaissance. De kommer också att skapas en ny membership plan som de har namngivit: Nintendo Switch online + expansion plan. I denna kommer spelarna få tillgång till ett flertal Nintendo 64 och Sega Genesis spel. De kommer även att ge ut nya versioner av de gamla handkontrollerna till respektive konsol som man ska kunna spela med trådlöst. Meningen är att det ska kännas som att man återigen spelar dem som man gjorde när de först kom ut.

Jag är lite fundersam på hur kostnaden kommer att vara men det kommer framtiden att utvisa.

Sist men inte minst. En av de största tillkännagivande som de gav var nog att Super Mario kommer som film. Nintendo meddelar att de i samarbete med Illumination håller på att producera denna och den kan förväntas komma ut på bio under 2022. Rollsättningen är redan satt och det verkar som att Chris Pratt kommer att göra rösten till Mario medans Charlie Day kommer få ge sin röst till Luigi.  Som Peach har vi Anya Taylor Joy och i rollen som Bowser har vi ingen annan än Jack Black! De smög också in att Charles Martinet skulle få göra några surprise cameos.

Det är med lite skräckblandad förtjusning som jag ser fram emot detta.

För att se alla nyheter och tillkännagivanden finns videon här:

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here