Nintendos E3-presentation slog nyss igen portarna, och jag kan inte säga annat än att jag är nästan helt nöjd. Inget Animal Crossing till Switch än så länge, men den som väntar på något gott… ja, ni vet. 

Så utan någon speciellt rolig brygga går jag över till spelen;

Daemon X Machina

Nintendos Presentation inleddes med en trailer som visade enorma Mechs som flög och slogs mot andra stora Mechs och mot ENROMT STORA Mechs… Vi fick inte veta speciellt mycket mer om spelet, med det var väldigt snygga färger i trailern som påminde mig om RoosterTeeths RWBY…


Xenoblade Chronicles 2 Expansion

Xenoblade Chronicles expansion, Torna – The Golden Country kommer att släppas i sommar och ha mer information och lore om kungariket Torna som grundades flera hundra år innan huvudspelets handling. 

Det släpptes inte speciellt mycket info om det här spelet heller, men vad vi vet med säkerhet är att det är den sista expansionen som listats på Xenoblade 2’s hemsida! Kommer det komma mer content efter Torna? I nuläget är inget säkert, men stay tuned!


Pokemon Let’s Go!

Let’s Go! utspelar sig i Kantoregionen. Spelaren får fånga Pokemon i ett liknande system som Pokemon Go, där man inte slåss mot vilda Pokemon utan matar dem med bär och försöker pricka sitt byte med en av sina Pokebollar. 

Något som verkligen gjorde mig glad var att man kan ta ut en av sina Pokemons från sin boll och låta den följa efter dig tillsammans med din Pikachu eller Eevee (beroende på vilken version man väljer att spela) som rider antingen på din axel eller på ditt huvud.

Under Treehouse showcase kunde vi se hur spelaren släppte lös sin ENORMA Onyx och red på den genom skogen. Seriöst, ni kan inte föreställa er hur stor den är. På riktigt – det är värt att kolla hela Treehouse BARA för att få se hur stor Onyx är. Jag var absolut inte beredd på att få se en tränare sitta ungefärligt 10 pokemeter upp i luften… 

Spelet har fighter mot andra karaktärer i världen, och en multiplayer-funktion där man kan fånga Pokemon eller strisa mot en kompis som har Let’s Go! Man kan även föra över sina Pokemon från Pokemon Go. Det, tillsammans med att man kan ha sina pokemon promenera fritt tillsammans med en, känns som en välkommen throwback till Soul Silver och Heart Gold. 

Nintendo avslöjade även att de kommer släppa en speciell joycon i form av en Pokeboll. Den kommer kunna användas som en alternativ kontroller till spelet och om man köper den följer en Mew med!  


Fire Emblem – Three Houses

Jag är så extremt lycklig över att äntligen få se spelet med egna ögon! Så fort jag hörde de fyra första tonerna av titelmusiken slog jag upp en segerfylld knytnäve i luften! 

Trots att trailern var väldigt kort och gåtfull fick vi se en snabb överblick av den nya världen och få hintar om någon slags Gudinna som behöver beskyddas. 

Huvudpersonerna verkar vara kvinnan Edelgard (som inte är klädd i tuttrustning a’la Fates, HURRA!) och en klassiskt blåhårig lord, denna gång döpt till Byleth. 

De leder sin armé – både de spelbara karaktärerna och de generiska namnlösa soldaterna som attackerar i formationer. Det är något som aldrig synts till förut i ett Fire Emblem och jag kan knappt bärga mig tills jag får se mer. Kartorna slagen utspelar sig ser riktigt stora ut och det verkar som om Team Up-funktionen återvänt.  

Vi får även en snabb titt på actionmenyn, där vi kan se att Edelgard kan välja mellan Attack, Magic, Formation, Combat Arts, Equip, Items och Wait.
Combat Arts såg vi senast i Shadows Of Valentia – något som jag personligen tyckte var riktigt roligt. Men d
et som slår mig mest är att Edelgard är av klassen Aristocrat och kan använda BÅDE yxor och svärd – OCH magi!

Vad nya Fire Emblem än har att erbjuda kommer det definitivt innehålla massvis med nya utmaningar… förhoppningsvis.


Super Mario Party

Det visades inte upp speciellt mycket av spelet förutom en kortare trailer, men Super Mario Party ser ut att ha en mängd roliga partyspel och nya funktioner unika för Switch.

Spelare behöver bara hålla i en kontroll var. Minispelen läser både av knapparna, joysticken, och kontrollens position (så en lätt knuff vid rätt tillfälle kan säkert förgöra din motståndares koncentration, men det har ni inte hört från mig…)
En annan funktion är att använda sig av två eller fler Switch-displayer där spelare verkar kunna puzzla ihop on-screen kartan innan ett minispel inleds!


Super Smash Bros Ultimate

Ingen som såg konferensen kunde ha undgått att huvudfokuset låg på det nya Smash Bros-spelet till Switch. Det fick ta upp mest tid av E3-tiden och av Treehouse där det visades upp om och om igen. 

Showcasen började med att visa upp alla karaktärer som hittills varit med i något Smash, och sedan kom twisten; Ultimate kommer att innehålla ALLA karaktärer som tidigare introducerats i serien; Snake från MGS kommer tillbaka efter 10 år och Young Link gör comeback.
Och inte nog med det. Mängder av karaktärerna har fått nya abilities, Final Smashes, movesets och nya skins! 

I slutet av visningen fick vi även se den nyaste kämpen i serien. Den draklikande varelsen Ridley från Metroid dök upp (eller ner) och spöade bokstavligt talat hatten av Mario. 

Den sista överraskningen fick mig att skratta högt av glädje; Ultimate är kompatibelt med GameCube-kontrollerna! Kan det här betyda att GameCube Virtual Console äntligen kommer till Switch?
Kommer vi äntligen kunna spela Path of Radiance, Pokemon Colloseum och StarFox Adventures på Switch? Vi kan bara vänta och se!


 

Nintendo visade även upp en mängd titlar som kommer till Switch, bland annat Dark Souls, Fifa 19, Splatoon 2, Fallout Shelter med flera!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here