Netflix har verkligen gått all-in på anime-produktioner på senare tid, och det verkar inte stanna av ännu. 

Fem stycken nya anime-serier för streamingtjänsten är just nu under produktion, bland annat serier baserade på Pacific Rim och Altered Carbon.

Pacific Rim-animen kommer att bygga ut på Pacific Rim och uppföljaren Pacific Rim: Uprising, som kommer att fokusera på ett syskonpar som styr en övergiven Jaeger i en jakt att hitta sina försvunna föräldrar i ett Kaiju-härjat landskap. Craig Kyle (Thor: Ragnarök) och Greg Johnson (X-Men: Evolution) kommer agera som co-showrunners.
Pacific Rim är en av mina personliga absoluta favoritfilmer så jag ser definitivt fram emot detta!

Altered Carbon kommer att utspela sig i samma universum som Netflixs live-actionserie, och kommer att ”utforska nya element av storyns mytologi”, vilket är allt Netflix har sagt om animeadaptionen än så länge. Manuset kommer att skrivas av Dai Sato (Samurai Champloo, Cowboy Bebop) och Tsukasa Kondo.

Pacific Rim och Altered Carbon blir anime på Netflix 1
Screenshot från Cagaster of an Insect Cage. Källa: Netflix

De tre övriga kanske inte är lika välkända sedan innan men minst lika spännande. Cagaster of an Insect Cage är baserad på en manga med samma namn som utspelar sig i en postapokalyptisk värld där sjukdomen ”cagaster” förvandlar människor till blodtörstiga, gigantiska insekter. Denna serien kommer att regisseras av Full Metal Panics Koichi Chigira.
Härnäst, Yasuke äger rum i det krigshärjade feodala Japan där en pensionerad rounin (en samurai utan lord eller mästare) måste beskydda ett mystiskt barn mot mörka krafter. Denna är skapad av The Boondocks LeSean Thomas och kommer att produceras av studion MAPPA (Yuri on Ice!!, Kakegurui). Musiken kommer att komponeras av Grammy-nominerade Flying Lotus och Lakeith Stanfield kommer att göra rösten till huvudkaraktären.
Till sist, Trese som är baserad på en grafisk roman med samma namn, handlar om en kvinna som kastar sig in i en kriminell och övernaturlig undre värld. Detta utspelar sig i ett alternativt Manila, Filippinernas huvudstad. Trese kommer att ha The Legend of Korras Jay Oliva som exekutiv producent.

Alla dessa serierna presenterades på ett Netflixevent i Singapore som hölls i veckan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here