Igår var det dags för ännu en Playstation State of Play, en uppvisning av kommande spel. Blandat med några större nyheter kom några mindre samt smakprov på Godfall.

Redan innan SOP hade startat vällde kommentarsfältet över med folks förhoppningar, vilket varierade sig både i smak och stil. Flertal hoppades på trailers eller teasers till det kommande Far Cry 6 eller Elden Ring men något sådant dök dessvärre inte upp. Låt oss kolla vad som dök upp.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time 

Alltihop sattes igång med ett nytt spel i Crash serien, det första på ett årtionde, som tar vår hjälte genom tid och rum. Spelet har fått några uppdateringar som att en nu kan exempelvis springa på väggar och glida, samt kommer en kunna spela som fler karaktärer än Crash. Coco, Cortex och Dingodile ska ha egna delar i spelet där en kan ta kontroll över de, samt ska det gå att låsa upp kostymer till Crash (Om det går för de andra framkom inte) men det positiva är att de inte behöver köpas utan går att låsa upp i spelet. Nytt är också inkluderingen av fyra masker som ger olika krafter som används för att ta sig igenom banorna samt ett mode som heter Inverted Mode. Det fungerar på samma sätt som Mirror Mode men är unikt för varje bana, vilket ska uppmuntra spelare att spela om banorna.

Spelet släpps till PS4 den 2 oktober.

Hitman III

En liten teaser för det tredje spelet om lönnmördaren Agent 47 som övergår från att se över till att se igenom agentens ögon. Hitman-serien ska tas till PS VR, och spelaren kommer kunna ta del av hela trilogin när det tredje spelet släpps i vår.

Spelet släpps till PS4 och PS5 i januari 2021.

Braid: Anniversary Edition

En klassiker som får nytt liv, med högre upplösning än originalet där man använder sig av att resa genom tiden för att lösa pussel. Spelet har fått ett uppsving med att det nu ser ut som riktiga penseldrag i den målade värld man rör sig i, samt kommer spelet vara fyllt av kommentarspår som utvecklarna själva säger kommer ge en massa tips för de som vill skapa sina egna spel.

Spelet släpps 2021.

The Pathless

Ett Open World spel där man spelar som en karaktär endast benämnd som ” Hunter ” och använder sig av bågskytte och sin örn kompanjon för att ta sig runt. Runt om i världen finns förhäxade andar som står i ens väg, för att kunna besegra de måste man rädda torn som finns och sprida ljus i världen igen.

Spelet släpps julen 2020.

Spelunky 2

En efterlängtad uppföljaren till ett spel som älskas oerhört av sin egen fanbase, med löftet om att det kommer välkomna både gamla och nya spelare. Spelet kommer ha en multiplayer funktion.

Spelet släpps 15 september 2020.

Genshin Impact

En ny open world RPG med trailer och uppvisande av gameplay.

Kommer till PS4 i höst 2020.

Aon Must Die

En trailer för Aon Must Die som ser väldigt intressant ut, karaktärernas outfits påminner väldigt mycket om Kill La Kill.

Spelet släpps 2021.

Anno Mutationem

Ett 2D som inte har så mycket info kring sig men har en spännande stil.

Spelet släpps december 2020.

Bugsnax

Ett spel med allt som är överdrivet sött och lämnar en med hål i tänderna därefter. Spekulationerna online är att spelet kommer ha en mörkare twist än vad den gulliga ytan visar.

Spelet släpps till PS5 i december.

Vader Immortal

För alla Star Wars fans som gillar Vader mer än någon annan så är denna PS VR nyhet perfekt.

Kommer 25 augusti.

Control

Control kom ut förra året och får nu en expansion döpt till AWE, som ska koppla ihop spelet med spelet Alan Wake som utvecklaren Remedy också gjort.

Släpps 27 augusti.

The Pedestrian

Ett kommande 2D spel där du bygger ihop banorna på plats, 3D bakgrunderna är dock riktigt imponerande.

Spelet släpps januari 2021.

Hood: Outlaws and Legends

Satsade pengar några sekunder in i trailern att det var Robin Hood tema och rätt hade jag. Trailern slänger in lite gameplay i slutet där en visas kunna spela som olika karaktärer, om det är uppdragsbaserat, man själv får välja eller CO-OP återstår att se.

Spelet släpps till PS4 och PS5 under 2021.

Temtem

Det näst sista som visas upp för denna gång är vad som kallats för Pokémon Online, fast ni vet inte pokémon. Det finns redan till PS4 men släpps nu till PS5.

Släpps under 2021.

Godfall

Det som avslutar State of Play för den här gången är gameplay från det kommande spelet Godfall. En stor del av alltihop är att visa upp de olika vapen spelet har samt vad de gör, vilket jag kunde levt utan helt ärligt. Spelet kommer vara fritt från mikrotransaktioner, vilket är lovande, samt att de kommer förklara looting systemet längre fram.

Det var State of Play, vad är ni taggade för? Önskar ni att de hade visat något annat? Vi håller utkik efter nästa gång Playstation drar ihop för en ny SOP.

 

 

 

1 KOMMENTAR

  1. Vader Immortal är kul!
    Det är riktigt coolt att gå runt i Star Wars i VR. Och Vader är LÅNG!
    Och ja, jag boopade honom på näsan. Sorrynotsorry.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here