Enligt en undersökning från Microsoft visar det sig att kunder med tillgång till spel via prenumerationstjänst (i detta fall Xbox Game Pass) brukar i större grad spela tillsammans med vänner eller familj än kunder som bara köper spelen styckvis.

Undersökningen, som gjordes på 14,000 spelare i 7 Europeiska länder (inklusive Sverige), i åldern 16-40 år som spelar tv-spel minst en gång i månaden, visar att spelare med game pass har en 14% högre större sannolikhet att spela med familj och 15% högre sannolikhet att spela med vänner än folk utan game pass. Detta är kanske inte så konstigt, då det är mycket lättare att testa ett spel i ett stort bibliotek som flera människor redan har tillgång till än att övertala familj och vänner att inskaffa just det spelet du vill prova att spela med dem. 

”Spel har en unik kraft att föra människor samman, och det är otroligt att se hur Xbox Game Pass spelar en värdefull roll för så många människor i hela Europa som använder spel som ett sätt att hålla kontakten med vänner och familj regelbundet”, kommenterar Ryan Cameron, Director Xbox, EMEA i samband med den här undersökningen.

Att Game Pass finns tillgängligt både på konsoler, PC och Androidenheter (beta) utökar tillgängligheten ytterligare och nu i isoleringstider är det skönt att spelkulturen kan hjälpa till att föra oss samman med våra nära och kära trots alla fysiska avstånd.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here