Jag fick en liten överraskning när jag skulle spela Assassin’s Creed härom dagen. X-boxen frågade mig om jag ville sätta upp min nya avatar, något som hintats ganska länge nu men helt plötsligt var tiden inne. Jag är svag för personifiering så jag blev faktiskt eld och lågor över det här.

Bild från gamerant.com
Bild från gamerant.com

Förutom avatarer finns det lite annat godis i den senaste uppdateringen Dolby Vision och HDR i streaming finns här nu, alltså mer färgdjup för de som har skärmar för det. Röststyrning har fått lite kärlek och Microsoft har börjat samarbeta med Amazon Alexa. Röststyrning är ju inte helt nytt för XBox och faktiskt inte så intressant längre nu när de dödat Kinect, det var mycket roligare att prata med min konsol utan att behöva ha headset på mig och jag tänker inte köpa en Alexa bara för att kunna starta spel med röstkommandon.

Men för mig och många andra, är det avaterna som snodde åt sig strålkastarljuset den här uppdateringen. De som vill kan välja från ett urval av förskapade figurer som rollspelare skapar jag naturligtvis min egen karaktär. Det finns en helt del olka kroppstyper och kläder att välja mellan, samt en butik för de som vill utöka garderoben ännu mer. Butiken är inte så välfylld ännu men utbudet ska tydligen utökas varje månad med plagg och rekvesita från aktuella spel, just nu verkar Gears of War vara fokuset. Tyvärr kunde jag inte kopiera min Commander Shepard-rustning från min förra avatar men jag kan ju inte få allt jag vill ha. En fin grej är att de verkar ha satsat på inkludering och det finns rekvesita och utstryslar för de med vissa former av funktionsvariation att uttrycka sig också.

Bild från trustedreviews.com
Bild från trustedreviews.com

Din Avtar kommer att dyka upp och representera dig lite varstans i din profil och du kan, förutom ett ganska sofistikerat foto-bås för ditt gamerpic, välja en animation som kan komma att sätta en kul prägel på hur dina vänner ser dig.

Var dig själv på XBox Live 1

Om du har en XBox One och inte satt igång den på ett litet tag kommer den nog välkomna dig med denna nyhet nästa gång du sätter igång den och gillar du personifiering lika mycket som jag gör, kan det bli dagens lilla ljusglimt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here