WandaVision fortsätter tredje avsnittet med sitcom-inspirationen, nu tagen från 70-talet, och med fokus på Wandas plötsliga graviditet. Det kan nu komma några milda spoilers, inget som förstör avsnittet i sig men som kan vara roliga att uppleva för sig själv.

Enligt läkaren som kommit för att undersöka Wanda så är hon i fjärde månaden av sin graviditet, Vision är uppenbart förvirrad över att det uppkommit så plötsligt men hans frågor maskeras av det typiska skrattet från publiken. Allt verkar, om konstigt, vara okej i Vision-hushållet. Tills Wanda plötsligt är i sjätte månaden och upplever att barnet sparkar, som möts av skräckblandad förtjusning. Innan de båda har hunnit förstå vad som händer så är Wanda redo att föda, varpå hennes krafter får det att regna inomhus, får tavlor att snurra och en levande stork att vandra omkring i huset. 

Avsnittet faller in under en typisk sitcom-situation, eller flertal kring just graviditet, och trycker ihop allt på en halvtimme. Det är tjafs om barnnamn, fixandet av barnkammaren, andningsövningar och den typiska fadern-blir-mer-panikslagen-än-modern. De klassiska situationerna får utrymme att locka fram skratt och visa på hur Wanda och Vision fungerar ihop, men det betyder inte att allt är rosor och choklad hela avsnittet igenom.

Vision ifrågasätter allt mer vad som händer och börjar märka av att det är saker som inte stämmer i grannskapet, saker som Wanda verkar ignorera. För en som tittare så upplevs publikskrattet emellanåt mer obehagligt, då det läggs över situationer där ingen bör skratta men enligt sitcom-regler så behövs ett skratt. Avsnittet bjuder också på ett väldigt ömt ögonblick där Wanda nämner sin tvillingbror Pietro, som tragiskt dog i Age of Ultron, och en påminns om att hon levt ett hårt liv även efter att ha gått med i Avengersteamet.

Det tredje avsnittet fortsätter byggandet på mysteriet och får in en mix av humor som utgjorde 70-tals sitcoms samt bjuder på väldigt fina stunder mellan de två huvudkaraktärerna. Fast det är i avsnittets sista tio minuter som en blir riktigt fast, och väntan på fler pusselbitar till mysteriet är olidlig. 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here