Det var nog flertal som fick sina hjärtan krossade när Infinity War hade premiär och visade upp Wanda (Elizabeth Olsen) och Visions (Paul Bettany) liv tillsammans, innan jakten på Infinite Stones avbröt den stillhet de skapat för sig själva. En superdator som fått en egen kropp och en ung kvinna med ostabila krafter, ett oväntat par men oerhört älskade av fansen. När nyheten om att paret skulle få en egen serie som skulle tillhöra streamingtjänsten Disney+ orginalverk så började nedräkningen till premiären. 

Serien hade premiär 15 januar, de två första avsnitten visades och varje vecka ska det komma ett nytt.

WandaVision har tagit inspiration från klassiska sitcoms, trailern till serien visade upp olika scenarion i deras nya liv som gifta i riktig sitcom ande, och de första två avsnitten visar verkligen det. Från de klassiska könsrollerna till typen av skämt som levereras, allt finns där, till och med den skvallrande grannen (Kathryn Hahn) Paret lever ett riktigt drömliv ihop, Vision har ett jobb där han behöver imponera på sin chef och Wanda får användning för sina krafter vid en talangshow. Men under ytan finns en obehaglig stämning som genomsyrar de två första avsnitten.

Vissa repliker, med de senaste Marvelfilmerna i åtanke, känns mer obehagliga än humoristiska. Wanda påpekar att Vision har ett oförstörbart huvud, en fras som troligen refererar till hur han möter sitt slut i Infinity War, och paret märker snart att de inte kommer ihåg vissa saker. Varför har de flyttat till Westview? När träffades dem? Vision vet inte vad det är hans jobb gör för något, utan vet bara att det handlar om siffror. De små obehagliga detaljerna vrids upp en grad när atmosfären plötsligt blir mer obehaglig och en röst ropar ut till Wanda över radio, samt att deras grannar beter sig underligt. Något står inte helt rätt till i Westview.

Serien har visat två av nio avsnitt som kommer gå fram till femte mars, vilket gör att om en vill veta hur allt hänger ihop så måste en fortsätta kolla istället för att bara sträckkolla allt på en gång, vilket faktiskt är till seriens fördel. Det långsamma byggandet av mysteriet kring vad som faktiskt händer är väldigt spännande att titta på, samt de små detaljerna som gör mysteriet ännu mer mystiskt.

Wanda och Vision får mer tid att skapa ett intryck hos tittare, då deras relation fick lite utrymme i Marvels filmer efter deras respektive introduktioner i Age of Ultron. Vision är rolig och spelar på stereotypen av en klumpig men kärleksfull make, Wanda har en hel del roliga stunder och spelar husfrun som inte riktigt passar in men ändå försöker. Samtidigt upplever Wanda de mer surrealistiska stunderna men går snabbt vidare från dem, en indikation på att hon kanske vet mer än vad hon visar?

WandaVision har en stark början med en egen stil och blandning av sitcom samt stänk av det övernaturliga i en vanlig Marvelfilm, serien kan verkligen gå vilket håll som helst men vad som händer härnäst är olidligt spännande. Recensioner av följande avsnitt i den takt de släpps förväntas.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here