Om ni trodde att WandaVision inte kunde bli mer obehaglig, då hade ni riktigt fel. Inte nog med att sjätte avsnittet utspelar sig under halloween, men hela avsnittet osar skräckfaktor. Trots bra referenser och ömma stunder så är avsnittet ingen härlig dag i parken. Spoilers för tidigare avsnitt kommer ske.

Jag måste ju först påpeka att avsnittet, till en början, gör en homage till en av de bästa 90-tals serierna någonsin; Malcolm in the Middle. Det görs med en riktig charm samt verkligen plockar upp det som gjorde serien till sin egen grej, precis som WandaVision i nutid. Tvillingarna är taggade på halloween, med godis, roliga utklädnader samt möjligheten att hänga med deras coola morbror Pietro. Trots att Aaron Taylor-Johnson spelade Wandas tvilling med superfart i tidigare filmer, så är det Evan Peters som hoppar in i rollen här vilket avslöjades i slutet på förra avsnittet. Peters har själv haft rollen som Pietro/Quicksilver i de nyare X-Men filmerna, så detta kan ses som ett hopp in i multi universumet om det är det som är planen. 

Visions jakt på sanningen leder honom till gränserna av Westview, där saker börjar bli riktigt obekväma för tittarna. Grannar som verkar sitta fast i en loop, står helt stilla eller inte verkar förstå vart de är gör att Vision blir allt mer osäker på vad som faktiskt händer i staden. Under tiden så går Wanda bus eller godis med tvillingarna och Pietro, där de upptäcker att Tommy har ärvt superfartskraften från sin morbror. Billy visar sig senare har ärvt krafter från sin mamma, vilket i stunden orsakar honom mer problem än glädje.

På utsidan jobbar Monica, Jimmy och Darcy vidare med att försöka hjälpa Wanda, men blir motarbetade av Hayward. Darcy lyckas hacka sig in i Haywards filer och upptäcker att de har en karta över ” The Hex ” där alla personer som sitter fast syns, samt att de spårar vibraniumet i Vision för att se vart han går. Monica och Jimmy sticker för att möta Monicas kontakt som ska hjälpa henne in i ” The Hex ” igen, som jag hoppas vi får reda på vem det är i nästa avsnitt för annars vet jag inte vad jag gör.

Spänningen är på topp genom hela avsnittet, det går inte helt att slappna av och njuta av showen. Visions kamp för sanningen, trions kamp för Wanda och Wandas egna kamp att hålla saker under kontroll gör att man sitter på helspänn genom alltihop. Pietro verkar vara helt medveten om vad Wanda håller på med, men det är också osäkert om det är Wanda som planterat hennes Pietros minnen i en Pietro från ett annat universum eller vad som faktiskt händer. Avsnittet visar hur Wanda börjar bli mer och mer Scarlet Witch, hur hennes krafter börjar verkligen ta form och visa sin sanna potential, plus hjälper det att hon får ha på sig sitt serietidnings jags kostym. Det är verkligen ett avsnitt som fortsätter byggandet av det som hänt men laddar upp för det som komma skall.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here