Efter förra avsnittet så undrar en ju verkligen vad som kommer härnäst, men om vi tittar på avsnittet rent objektivt så är det väldigt segt. Utöver de överraskningar som hoppar fram mot slutet av avsnittet så tar det tid för avsnittet att hitta sitt fotfäste.

När vi sist såg Wanda så gjorde hon ” Hexen ” större, nu tar hon en dag för sig själv i mjukisbyxor med flingor. Tvillingarna noterar att konstiga saker sker i huset, vilket Wanda själv upptäcker när hon tar sig upp ur sängen. Föremål verkar hoppa mellan tidsperioder, mjölken går från 70-tal till 50-tal, pojkarnas spel förvandlas till en UNO-kortlek och det verkar som att huset i sig håller på att kollapsa. Wanda verkar inte ha kontroll över sina krafter eller så är det något annat som påverkar. 

Vision vaknar upp på samma fält där han bad Hayward att hjälpa människorna i Westview, där alla agenterna som fastnade i expansionen av ” Hexen ” blivit omdesignade till en cirkus. Här möter han Darcy som också sugits in, han hjälper henne komma tillbaka till sitt riktiga jag och hon förklarar vad som hänt innan. Duon försöker ta sig tillbaka till Wanda men stöter på samtliga hinder på vägen, som Vision tror är Wandas försök att hålla honom borta från hemmet.

På utsidan möter Monica upp sin kontakt, som tragiskt nog inte är en cameo utan är en del av militären (det sägs aldrig men de är lojala mot Rambeau). De har med sig ett fordon som ska kunna ta sig igenom barriären utan problem, men när den planen misslyckas trotsar Monica allas råd och forcerar sig igenom barriären. Inuti den så kan den konversation hon minns kännas bekant, det är för att den är tagen från Captain Marvel, och det verkar som att Carol är den som ger den sista sparken av motivation för att Monica ska ta sig igenom. 

Monica och Wanda har en efterlängtad konfrontation, där Wanda lätt får övertaget och påstår att det var S.W.O.R.D som skickade in en falsk Pietro. Det visar sig att Monica verkar ha fått superkrafter tack vare de gånger hon gått igenom barriären, och för en stund verkar det som Wanda faktiskt vill lyssna. Grannen Agnes hoppar däremot in och bryter upp samtalet och tar med sig Wanda hem till sig. 

 

Som sagt så är avsnitt sju lite segt emellanåt, det händer saker men det är först mot slutet som det intressanta tar fart. Att se Wanda kämpa med, vad som skulle beskrivas som en depression, är behövligt för att förstå hennes mentala tillstånd. Hela avsnittet gör homage till Modern Family vilket också ger det en viss stil och känsla, men blandas väl med det vanliga Marvel-formatet. Överlag så gör avsnittet det jobb den ska göra, bygger upp för nästa, men den känns för kort och berövar en nästan på ett helt avsnitt. Wanda och Visions olika situationer får inte heller egentligen någon utveckling, Wanda i mjukisar och Vision i en skåpbil. Till och med Darcys förklaring om vad Vision är och vad som hänt innan känns lite okänslig och inte som en sammanfattning för någon utan minne, utan som en påminnelse till tittarna. Att hon kanske inte har full koll på historien är förståeligt, men det verkar ändå som lathet från manusets sida. 

Med två avsnitt kvar så kan jag hantera ett segare moment i serien, särskilt då vi ÄNTLIGEN fick en post credit scen! Åh vad jag suttit igenom eftertexterna i hopp om något, vad som helst, och äntligen kom det. Helt okej avslut ändå.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here