Den klassiska mangan och animen Akira från 80-talet har länge blivit efterfrågad av fans att få en live action film. Redan 2002 fick Warner Bros. rättigheterna till att göra en amerikansk Akira-film, sedan dess har flera regissörer och producenter sagts vara inblandade i projektet men det var inte förrän under 2017 som officiell information om regissör kom ut, men nu verkar det ha kommit ännu fler käppar i hjulet.

Nyhetssajten Deadline rapporterade nyligen om Warner Bros. releaseschema för de kommande åren, och nu har den planerade Akira-filmen tagits bort helt från releaseschemat.

I somras rapporterade Variety om att filmen hade lagts på is på obestämd tid, från början var produktionen tänkt att börja nu i höst och till sist få premiär 21 maj 2021.
Taika Waititi, (Thor: Ragnarök, Jojo Rabbit) som är satt som regissör för Akira-filmen, förklarade i en intervju med IGN i oktober att filmningen blev försenad flera gånger eftersom personalen ”arbetade väldigt hårt med manuset”, och till sist började det överlappa med Waititis arbete på Thor: Love and Thunder. I intervjun berättar han också att Akira har fått hamna i slutet av Thors schema och får därför flyttas bak några år, men Waititi bekräftar ändå att filmen kommer att bli gjord, ”we’re still gonna make it”.

Warner Bros. plockar bort live action Akira-filmen från schemat 1
Källa: TMS Entertainment, Toho

Hela det här projektet har flip-floppat fram och tillbaka i flera år nu, vilket har fått många att tvivla att filmen ens kommer att bli av. Med en sådan eftertraktad regissör som Waititi ombord på projektet så ligger pressen definitivt på att detta kommer bli bra, och förhoppningsvis ger förseningarna Waititi mer tid att förfina en sådan klassiker som Akira är.

För den som inte är insatt, så är Akira från början en manga som släpptes för första gången 1982 men det är animefilmen från 1988 som verkligen gav Akira kultstatus. Den utspelar sig i ett post-apokalyptiskt cyberpunk Tokyo som är plågat av korruption, terrorism och gängvåld.
Akira är prisad av många som som en av de bästa sci-fi-filmerna, och även en av de bästa animefilmerna.

3 KOMMENTARER

      • Det är nog möjligt att tolka en anime på ett bra sätt. Steg ett är dock att producenten inte väljer projektet bara för att dra in extra pengar tack vare fan-baserad marknadsföring.. så chanserna är ju inte stora :/

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here