Spelinformation:
Finns till plattform: Nintendo 3DS
Släppdatum: 24 Maj 2018
Antal spelare: 1 spelare

Kategori: Action, Strategi
Publisher: Nintendo
Utvecklare: Nintendo Innan jag börjar den här recensionen så måste jag come clean så att säga.

Jag har spelat Breakers i ungefär åtta timmar, men jag har bara kunnat spela de första 1,5 timmarna på repeat. Spelet kraschar nämligen hela tiden då jag försöker ta mig till level två, så jag har alltså bara kunnat spela tutorial, första leveln, och sprungit runt i staden för att testa på minispelen.

Försöker jag gå vidare med storyn kraschar spelet och konsolen måste startas om helt och hållet, och man måste börja om på en ny save-file på grund av spelets autosave-funktion som sparar direkt innan kraschen.

Jag har under fler gånger försökt att reparera spelet i eShop, där Breakers har en ”Repair”-knapp, men det har inte fungerat. Jag har skjutit upp att släppa den här recensionen så länge jag kunnat, bara för att få se om problemet har lösts, men under skrivandets stund så har tyvärr situationen inte förändrats.

Så spelet känns mer som en demo än en hel upplevelse.

Dillon's Dead Heat Breakers - kul innan kraschen 1
Bild från Nintendo.com

 Mina intryck från det lilla jag har fått spela är dock positiva.
Spelet kastade direkt in mig i en cool actionscen där jag styrde Dillon – armadillon som kan rulla lika snabbt som en bil, och krossa fiender med sina klor eller med spin-attacker. Jag fick snabbt lära mig hur spelet styrdes, kontrollerna gav snabbt respons och kändes bra.

Jag krossade fiender, räddade min egen Mii som fått en Fursona, och använde Booster-funktionen där det kändes som att Dillon enkelt skulle kunna springa ikapp med Sonic the Hedgehog.

Dillon's Dead Heat Breakers - kul innan kraschen 2
Bild från Nintendo.com

Breakers ger en stark känsla av Mad-Max, både i hur den postapokalyptiska världen ser ut och fungerar, och hur jag tog mig runt i det. Min Fursona-mii kör en stor långtradare och fienden kör runt på någon slags sci-fi-motorcyklar. Världen känns farlig. Till och med inne i Den stora staden som ska vara de sista överlevarnas frizon, är atmosfären tung, och hotfull.

Karaktärerna är spännande och det var riktigt roligt att få se folk från min Nintendo friend list hänga i baren där de är rekryteringsbara till Tower-defence segmenten som skyttar.


Dillon 3D ger mig allt som allt ett gott intryck, men jag hoppas innerligt att problemet med krascharna så snabbt som möjligt! Jag har hört att vissa spelare inte har upplevt problemet, men de jag har pratat med har alla samma problem som jag.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here