Idag slår spelmässan E3 upp dörrarna, och vi på redaktionen har diskuterat om vilka förhoppningar vi faktiskt har.
Jag (Johanna S), Josefin, Therese, Emmy och Catarina har samanställt våra personliga förhoppningar och förväntningar på veckan!


Johanna Smedbakken

 1. Om ni har lyssnat på MyoPodcast so kommer det antagligen inte som någon chock att min största förhoppning är nyheter om det kommande Fire Emblem till Switch. Jag har hört rykten om att Switch-spelet kommer att ha en mycket mörkare, mogen ton… Jag hoppas innerligt att spelet kommer ha samma känsla som till exempel Tellius-spelen och Sacred Stones… Let’s hope y’all!
 2. Kingdom Herts 3! Eftersom spelet kommer finnas som demo under mässan så hoppas jag även på att få se gameplay streamas.
  Och på tal om KH 3, är mina två största förhoppningar att vi äntligen får Kairi som spelbar karaktär, och en Bilar-värld. Ge oss deras Carsonas, you cowards.
 3. Nyheter om Greedfall. Eftersom spelet står listat som en av mässans spelbara spel kommer vi nog på en hel del uppdateringar om det! Jag är en sucker för hela estetiken som Greedfalls första trailers har, och ser extremt mycket fram emot att få se vad spelets demo har att erbjuda.
 4. Death Stranding nyheter! Det mystiska spelet har hittills fått några få trailers som är strödda med ledtrådar och paraleller, och internet har snabbt försökt lista ut VAD spelet kommer handla om. Så låt oss hoppas att vi får mer konkret info att sätta tänderna i – för Kojima har lovat att vi ska få en helt ny trailer under E3! Så ta fram analysbrillorna, och gör er redo.
 5. Jag kanske reachar extremt mycket, men under varje E3 hoppas jag innerligt att ett nytt Knights Of The Old Republic ska släppas. KOTOR 1 är ett av mina absoluta favoritspel, och jag hoppas varje år att vi får ett nytt spel i samma tappning och genre… a girl can dream.

Josefin Möller

 1. The Elder Scrolls VI!!!
  Hur länge ska Todd Howard leka mind games med oss innan han tänker presentera någonting kring nästa del i denna anrika spelserie? Jag vet att jag är långt ifrån ensam om att tycka det här, och jag vet att jag kommer vara långt ifrån den enda som kommer sitta som på nålar under Bethesdas konferens i väntan på någon slags information om detta spel. Det behöver inte bara mycket, ingen flashy animerad trailer, bara någonting, vad som helst.
 2. The Last of Us Part II.
  Det första The Last of Us är ett av de spel som jag nästan vill glömma helt att jag har spelat, bara för att få uppleva det för första gången en gång till. Jag vet inte om uppföljaren kommer göra samma sak för mig, men jag hoppas så innerligt att det ska vara en värdig uppföljare.
  Jag tvivlar inte en sekund på att spelet kommer se helt fantastiskt ut, så lite gameplay och trailers hade jag gärna velat se på E3 i år.
 3. Nytt Animal Crossing.
  Jag älskar Animal Crossing, allt från att gå på födelsedagskalas hos sina djur-kompisar till den spännande ekonomin där insekter och fiskar på något sätt är mer värda än kläder och möbler.
  Det är ungefär sex år sedan New Leaf kom ut och det känns som det är dags för ett nytt huvudspel i serien nu. Om detta nu händer så hoppas jag också att det i så fall kommer ut till 3DS, och inte bara Nintendo Switch. Jag älskar Animal Crossing, men inte tillräckligt mycket för att köpa en helt ny konsol för dess skull.
 4. Nytt SSX-spel.
  SSX är en spelserie jag först upptäckte ihop med min syster när vi var små och spelade tillsammans på vårt gamla Xbox.
  Vi spelade sanslöst många timmar SSX 3 ihop, levla våra favoritkaraktärer till max och sätta ihop egna spellistor från spelets musikbibliotek. Det kom ju faktiskt ett nytt spel i serien 2012, som var ganska annorlunda mot de tidigare spelen och för mig personligen, kändes den där roliga och lite knäppa SSX-känslan lite förlorad.
  Nu tycker jag det är dags för ett nytt spel igen. Kommer ni ihåg E3 2015, när en skakig och nervös svensk kille kliver ut på scenen, med en liten figur i rött garn i handen, och charmade alla i rummet och alla bakom sina skärmar som följde konferensen?
  Unravel fick ett väldigt varmt mottagande på E3 2015 och spelvärlden kunde inte motstå spelets huvudkaraktär, den söta lilla varelsen gjord utav rött garn, Yarny.
 5.  Jag hade gärna sett mer ifrån svenska spelstudion Coldwood Interactive och vad de mer kan åstadkomma. Från presentationen av Unravel på E3 framgick det väldigt tydligt att den här studion älskar spel. De älskar spel och de älskar att göra spel.

Therese Klingberg

 1. Officiellt releasedatum på Kingdom Hearts 3.
  Square Enix har släppt teaser efter teaser, taggat igång alla fansen genom att visa den nya grafiken och mekaniker för hur spelet kommer funka. Men det finns inget datum på det! Det mesta dem gett har varit att det kommer ut 2018! Jag vill ha ett datum att stämpla fast i min kalender, särskilt då dem pratat om spelet i nästan 10 år känns det som. Ge mig ett datum.
 2. Info om Death Stranding.Ett spel som talats om för lite är Hideo Kojimas Death Stranding, som hittils bara haft trailers som inte riktigt förklarar vad spelet kommer handla om. Norman Reedus från The Walking Dead ska spela huvudkaraktärern, Mad Mikkelsen ska spela skurken och Gulliermo Del Toro ska vara med på ett hörn också! Jag vill bara veta mer, en trailer som visar handlingen vore inte helt fel, eller åtminstone en uppdatering på när vi kan förvänta oss spelet. Kom igen Kojima, svik mig inte.
 3. Pokémon Let’s Go  till Nintendo Switch.Alla och deras moster har pratat om det här men jag är ofantligt taggad, särskilt då Nintendo skapar en tydligen skillnaden mellan spelen på DS och på Switch. Det jag hoppas innerligen på dock är att dem släpper tematiserade Nintendo Switch konsoler till spelen, en med Eevee och en med Pikachu då det är dem man börjar spelen med, konstig sak att hoppas på men behöver mer tematiserade konsoler i mitt liv särskilt om det involverar Pokémon.
 4. Ett nytt Assasin’s Creed.Jag spår i min spåkula att vi kommer få ett nytt Assasin’s Creed, högst troligt med viking tema. Är inte helt till 100% taggad på ett nytt Assasin’s men om jag får hoppas så vill jag att dem tar en sida ur Chronicles bok och fortsätter bygga på det dem redan visat, lönnmördare i Kina, Ryssland och Indien.
  Det finns så mycket att utforska där, både handlingsmässigt och spelmässigt, och nu när vi utforskat Egypten kan vi väl utforska Kina?
 5. Devil May Cry 5? Remake? Hört så många rykten att jag tillslut bara kommit till den punkten att om dem släpper ett nytt Devil May Cry så blir jag överlycklig men om dem gör en remake på första spelet så blir jag också väldigt lycklig. För många rykten har cirkulerat men vi kan väl hålla tummarna på att Sony slänger ett ben till fansen. (Remake! Remake! Remake!)

Emmy Petersson

1.Halo: 6 är nog det spel jag är som mest taggad på. mycket på grund av att femmans kampanj story var kanske den sämsta i Halo’s historia.

 1. Tomb raider, de senaste Tomb Raider spelen har varit helt fantastiska och jag håller tummar och tår för att det nya spelet ska hålla samma kvalite.
 2. Last of us, som jag har väntat. Efter alla DLC’s och slutet på första spelet är Last of us ett öppet sår hos mig som behöver en fortsättning. Jag tror inte jag kan vänta mycket längre.
 3. Overkill’s The Walking Dead – Här har vi ett spel som jag är riktigt nyfiken på. Man kan tro att zombie genren är totalt urmjölkad. Men av vad jag sett av det här spelet är jag riktigt taggad.
 4. Utöver dessa fyra hoppas jag att vi kommer få se nå sneak peaks eller teaser trailers för Horizon Zero Dawn 2.

Catarina Sol

 1. Står det Bioware någonstans på kartongen så har jag förbeställt spelet innan du har hunnit säga ”SJWS DSERYOTED MASS EFECT!!!1!11” – jag är en skamlös Bioware-fangirl och stolt över det. Jag är såååå nyfiken på hur narrativet och karaktärsutvecklingen påverkas av att spela med kompisar! Visa mig det Bioware!
 2. Microsoft nya IP
  Det ryktas om att Microsoft satsar på ett helt nytt varumärke för att vända på vindarna som har gynnat Sony lite för mycket. Det ska bli kul att se vad det är och vad de menar med en ”AAAA Production” (det brukar heta AAA). Och snälla, låt det inte vara bara ännu ett Battle-Royale-spel!
 3. Shadow of the Tomb Raider
  Jag gillade aldrig gamla Tomb Raider men senaste rebooten fångade mig. Rhianna Pratchett’s Lara var underbar och, även om hon inte var inblandad i det kommande tredhe spelet, är det ändå hennes grund det bygger på. De verkar sasta på att ha en betydelsefull karaktärsutveckling så jag känner hajpen! Visa mig mer och hjälp mig känna mig trygg i att den platta Pratchett-magin är intakt även utan enb Pratchett.
 4. Fable reboot
  Det ryktas om en reboot av Fable. Det gör mig glad eftersom jag totalt missat att fastna i gamla Fable. Jag förstår inte riktigt vccarför, ett fritt rollspel där din karaktärsutveckling faktiskt påverkar världen är vanligtvis min kopp té (med grädde i) men på något sätt kändes Fable för löst och oseriöst. Jag kanske har varit fördomsfull och orättvis men nu får kanske jag och Fable en ny chans att hitta varandra!
 5. Fallout 76
  Need I say more? Vi veta lite, tror mycket, men jag vågar inte lägga ett enda ägg i en enda korg innan jag vet mer. Jag älskar Fallout men de småsmulor vi fått hittils räcker inte till! Ge oss en hel smörgås på E3, eller åtminstone några… större smulor?


Vad är era förväntningar? Lämna en kommentar och dela med er av era topp 5!

Och håll ögonen öppna efter E3-rapporteringarna från oss på MyoGaming.se!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here