Generation Zero: FNIX Rising 1
  • Finns till plattform: Microsoft Windows, Xbox One, PS4
  • Utvecklare: Avalanche Studios
  • Utgivare: Avalanche Studios
  • Genre: Open World FPS
  • Släpptes: 23e Juni 2020
  • Multiplayerstöd: Upp till 4 spelare
  • Testat på: Microsoft Windows

Det här är den senaste expansionen till förra årets nostalgiska sandlådepangare som vidareutvecklar nyheterna från förra expansionen, Alpine Unrest, där spelet introducerade sina första NPCer att interagera med. I originalspelet kunde det vara svårt att fördjupa sig i storyn då det inte fanns någon story att följa mer än stundtals, sandlådeupplägget är egentligen ett av spelets styrkor men jag vill faktiskt uppleva lite story nu.

Jag kommer förutsätta att du spelat Generation Zero, om inte kan du få lite kött på benen genom att läsa den recensionen först. Till skillnad från Alpine Unrest låser FNIX Rising inte upp en ny ö att utforska, den bygger snarare på de områden som redan existerar. Däremot blir storyns utveckling mer betydelsefull då den faktiskt fortsätter utforska maskinoverlordens motiveringar och ursprung. Avalanche återanvänder de bitar som funkade i förra expansionen och har även passat på att finslipa detaljerna för att få dem att bli mer intressanta. Som du säkert såg i trailern får vi eskortera ett fordon, som också är något nytt. Generation Zero: FNIX Rising 2 Det är väldigt trevligt att de fortsatt jobba på Generation Zero och vad som började som en oslipad diamant är nu… fortfarande en oslipad diamant men lite putsad. Många buggar är ordnade och jag känner mer av ett syfte att spela storyn, de har utvecklat craftingen något så det finns mer anledning att skapa egen rustning och de nya tillskotten till storyn är faktiskt intressanta. Dock är inventariesystemet fortfarande klumpigt och världen är full med konstiga företeelser som flygande grästuvor, stenbumlingar inomhus och ett bokstavligt flygande tefat.

Generation Zero: FNIX Rising 3
Flygande tefat handlar faktiskt inte BARA om aliens.

Förutom nytt innehåll och buggfixar har kartan fått sig ett ansiktslyft, fältradion visas nu med en grön ikon och andra spelare med en gul, något som hjälper ganska mycket då kartan är väldigt stor och full med ikoner. Förr kunde det vara jättesvårt att hitta saker på kartan eftersom alla ikoner var svartvita, lite färg är verkligen välkommet.

Expansionen kommer att kosta pengar men vissa saker är del av en vanlig uppdatering så även folk som inte vill slänga ut extra pengar kan få anledning att ge spelet en chans till. Mitt betyg blir faktiskt ganska likt igen, det finns fortfarande en indie-känsla över det här och det finns fortfarande gott om buggar men i slutändan hade jag väldigt roligt med FNIX Rising – det fanns en hel del att klaga på men det skulle vara oärligt att påstå att jag inte hade skitkul. Mer av det goda helt enkelt och med lite extra variation och story blir det ju bara bättre. Precis som förr gör sig detta bäst med en grupp vänner som spelar tillsammans och utvecklar sina egna strategier med personlig stil. Generation Zero: FNIX Rising 4 FNIX Rising släpps på PC 23e juni, konsolspelare får vänta då datum inte är satt i skrivandets stund.

Gillade du Generation Zero är det här ett rent måste. Tyckte du att Generation Zero kändes halvfärdigt kan det nu vara värt att ge det ett nytt försök.. Nu är det ju nästan trekvartsfärdigt!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here