Jag står i första ledets hejarklack. 1

 

Spelinformation

  • Finns till plattform: PC
  • Utvecklare: Blizzard Entertainment
  • Genre: RP, MMO
  • Antal spelare: 1
  • Släpps: 2018-08-14

 

Battle for Azeroth släpptes den 14.8 och det har nu i skrivandets stund gått en vecka från det. Förväntningarna var stora och istället för att hålla er alla på sträckbänken så kan jag redan nu meddela att JA! Battle for Azeroth gör dig inte besviken.

Jag står i första ledets hejarklack. 2

Måste ju erkänna att jag är Horde ut i fingerspetsarna och min spelerfarenhet från den gångna veckan baserar sig på det. Jag spelar undead warlock och jag märkte att känslorna svallat åt olika håll i takt med att berättelsen utvecklat sig.

Jag står i första ledets hejarklack. 3

En av spelets huvudkaraktärer är Sylvanas Windrunner och hon spelar både hjälte och skurk samtidigt. Hennes insats är inte bara svartvit och jag är säker på att Horde kommer vända sig emot henne innan den här expansionen nått sitt slut om hon inte ändrar sitt förfaringssätt. Sylvanas har varit min Queen of the Forsaken sedan jag började spela WoW 2008 och mina känslor gentemot henne rubbas inte allt för lätt.

Under själva levlandet är inte Sylvanas med som en del av huvudberättelsen. Istället är det trollens rike Zandalari som står för intrigerna. I huvudstaden Zuldazar möter vi prinsessan Talanji som försöker övertyga sin far om att riket har ett blodtrolls problem som bör lösas. Då kung Rastakhan inte vill lyssna på hennes ord tar hon hjälp av dig. Lyckas du få bukt med blodtrollen och andra skavanker i kungariket garanterar hon ett samarbete mellan Horde och Zandalaris troll.

Hey mon!

Jag står i första ledets hejarklack. 4

På Alliancens sida är en av huvudkaraktärerna Jaina Proudmoore och hon utgör en stor del av levlandets huvudberättelse. I BfA.s introtrailer får vi se hur Horde och Alliance strider mot varandra. Striderna är hårda men så verkar det som att Horde skulle vara påväg att få övertag. I bakgrunden kan vi se Jaina uppenbara sig med ett stort spökskepp. Efter det här drar sig spelarna tillbaka för att levla i Kul Tiras.

Jag står i första ledets hejarklack. 5

En av de saker Blizzard lyckats bäst med då det kommer till Battle for Azeroth är spelomgivningen. Zandalar med sina tre områden är en extraordinär upplevelse och det är en fröjd att få springa runt och upptäcka. En riktigt stor eloge till de som arbetat med miljön.

Kul Tiras har inte lika majestetiska miljöer och har under de stunderna jag varit där känts ganska grått och intet sägande. Men sökte på bilder från Kul Tiras där hittas nog några pärlor i fina miljöer också.

Arrr…

Jag står i första ledets hejarklack. 6

Precis som i Legion är varje zon och matchar spelarens level. Det här gör att du inte är lika låst i spelets ordningsföljd utan kan anpassa spelet efter din spelstil. Vill du fokusera på ett område är det ett lika bra sätt som att hoppas från zon till zon och göra quests utifrån angelägenhet.

Samma förfaringssätt hittas på ön Kul Tiras. Utöver att Horde och Alliance är tilldelade sina egna berättelser och quests att följa kan man även besöka den andra faktionens ö. I Zuldazars och Boralus hamnar finns det skepp som tar ut en till motståndarens ö.

Jag står i första ledets hejarklack. 7

En av nyheterna som lanserades med BfA är War mode. Istället för de traditionella PVP servrerna kan spelaren nu välja att lägga på War mode och då komma in i PVP filtret tillsammans med andra som valt samma alternativ.

Även om jag personligen inte är ett stort fan av PVP i WoW och det inte finns bland mina top 3 aktiviteter så är jag besviken på War mode. En del av spänningen och charmen i att röra sig ute i periferin var att inte veta vem du kommer stöta på. Speciellt då de egna zonerna ändå ger möjlighet till stor obemärkthet.

Jag står i första ledets hejarklack. 8

Då jag läst trådar om Battle for Azeroth har jag stött på många kommentarer som gnällt på att flygning inte är tillgängligt medan man questar. Visst fanns det stunderar då jag släppte en extra suck över att vägen blev lite längre eller kurvigare men personligen uppskattar jag vanilla tänket. Allt behöver inte serveras färdigtuggat.

På tal om vanilla. Jag uppskattade enormt mycket de små anekdoterna till tidigare expansioner som kan hittas här och var. Hade till och med några riktiga lol moments.

Jag står i första ledets hejarklack. 9

Battle for Azeroth bjuder på så många aktiviteter så recensionerna kommer komma i flera delar. Då man kommit upp i maxleveln på 120 har man inte nödvändigtvis hunnit se alla områden klart. Dungeons och öutfärderna kommer som en egen del framöver.

Värt att nämna i den här recensionen är att raid instanserna inte öppnar förrän första veckan i september. Först reagerade jag på det men min andra tanke var att jag gillade den nyheten. Det är redan ett så stort tävlande om att slå worlds first och allt tycks hända inom första dygnet. Att då aktionera ut det i bitar känns nästan skönt.

Jag är exeptionellt nöjd med Battle for Azeroth och tycker att priset för expansionen, 49,99 USD, verkligen är värd det. Under den veckan det varit ute har jag fått valuta för pengarna.

Jag står i första ledets hejarklack. 10

Sist men inte minst vill jag nämna att du får en level 110 karaktärboost då du köper Battle for Azeroth. Helt perfekt för de som inte känner sig allt för ivriga på att grinda sig hela vägen upp.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here