Life is Strange 2 episode 3: Wastelands 1

  • Finns till plattform: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One
  • Utvecklare: Dontnod Entertainment
  • Utgivare: Square Enix
  • Genre: Äventyr
  • Antal spelare: En spelare
  • Språk: Fullt ljud; Engelska – Textning; Franska, Italienska, Tyska
  • Släpps: 21 Mars 2019
  • Spelat på: Xbox One S

Bröderna Diaz är tillbaka i ett nytt avsnitt och som förra gången blir det en kort och spoilerfri recension. Jag kommer dock att anta att du spelat episod ett och två.

Life is Strange 2 episode 3: Wastelands 2

Vi har hoppat fram ytterligare en bit i tiden efter att du och din lillebror flydde från polisen och blev tvungna att lämna era morföräldrars trygga hem bakom er. Ni har nu i flera veckor bott på en hemlig campingplats i skogen och tjänat ert uppehälle genom att jobba på en illegal marijuana-farm tillsammans med luffar-gänget ni träffade på marknaden i episod 2 och några fler fria själar. Daniel har börjat reagera på att du som storebror har börjat ta fadersrollen genom att bli rebellisk och göra uppror mot din auktoritet. Du vill såklart skydda din bror, spara ihop pengar för att fortsätta er resa mot Mexiko men samtidigt finna tid för att finna dig själv i detta turbulenta kapitel av ditt liv.

Detta avsnitt är förvånansvärt fristående, ni reflekterar inte särskilt mycket i det som hänt utan försöker mer landa i ert nya liv, vilka ni nu är och är villiga bli för att kunna fortsätta. Det är ett intressant steg i historien och även om jag saknade de dramatiska scenerna som fick mig att gråta är det uppfriskande med en paus mellan tårarna för att uppleva lite spänning på okänd mark. Även om det inte är tragedin som styr blir det ändå medryckande och dramatiskt på ett sätt som föregående avsnitt inte har varit.

Life is Strange 2 episode 3: Wastelands 3

Det får räcka som recension annars kommer jag att börja spoila, allt jag kan säga att det fortsätter underhålla och trots att känslan byter riktning så funkar det, vilket är rimligt eftersom jag kände precis samma sak beträffande skillnaderna mellan förra spelet och denna uppföljare. Jag hoppas dock att vi får återkomma till tårarna i nästa avsnitt, jag gillar ju som sagt att böla.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here