Logitech G713, G502X & Zone Vibe 100 1

  • Tillverkare: Logitech
  • Tangentbord: G713
  • Bluetooth: Nej
  • USB-C: Ja
  • Mus: G502X
  • Bluetooth: Ja
  • USB-C: Ja
  • Headset: Logi Vibe Zone 100
  • Bluetooth: Ja
  • USB-C: Ja

Ibland är det svårt att förklara för sig själv varför jag faktiskt behöver ett nytt tangentbord när det jag har fungerar jättebra förutom att jag måste trycka jättehårt på sudd-knappen för att få effekt och vissa knappar kan ibland fastnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

…Tusan där drog den iväg igen!

Men när det nu är dags att köpa attiraljer, varför ska vi inte nöja oss med billigast möjliga när de ändå sköter det jobb de är ämnade att göra?

Jag har fått prova lite av Logitechs nya leksaker och se om det är värt att gräva lite extra i sparbössan när vi köper julklappar till oss själva i år. (Eller förlåt, jag menar “när tomten fixar julklappar till oss.”)

Jag sitter här med tangentbordet G713, gamingmusen G502 X och ett headset vid namn Logi Zone Vibe 100.

Innan jag börjar recensera varje produkt för sig måste jag bara nämna hur otroligt eleganta och söta de ser ut tillsammans. Logitech har verkligen satsat på att tillfredsställa ögonen med ordentlig fokus på den visuella designen. LED-lamporna ger ett mysigt pulserande ljus, de rundade hörnen tillsammans med den molnformade kudden för handlederna gör mig glad av att bara titta på mitt skrivbord. Musen bredvid ser lite vassare ut men passar ändå in i helheten och headsetet, också mjukt utformat och behaglig rosa färg får allt att komma ihop i en väldigt mysig helhet.

Logitech G713, G502X & Zone Vibe 100 2

Kudden är förresten inte bara söt, den är skön också. Det finns kanske inte mycket mer att säga om den men vad mer ska vi förvänta oss? Det är en kudde. Söt och mjuk, den vinner liksom.

Tangentbordet är mekaniskt och varje tryck ger ett tillfredsställande KLONK när jag trycker. Jag vet inte varför det är en bra sak, många vill ha tysta datorer men det ljudet ger mig positiv feedback att min knapptryckning gav effekt och jag får en känsla av hållbarhet. Trots det runda och gulliga utseendet känns materialet starkt och tåligt. Ett gediget tangentbord helt enkelt.  De mjukt pulserande LED-lamporna, både i knapparna och under själva tangentbordet går att ställa in med Logitechs mjukvara till de färger och mönster du behagar. Det går även att ha profiler för olika spel så du kan ställa in att rörelseknappar har en viss färg, attack-knappar har en annan, vilket ger en riktigt lyxig känsla.

Det finns mediaknappar och en volymrulle för när du vill se på film på din dator, samt en knapp för att ställa in ljusstyrkan, eller rent utav stänga av lamporna. Det finns även en knapp som heter Game Mode, vilken stänger av knappar som spelet inte använder (såsom windows-tangenterna) och förhindrar att du stör ditt spel genom att komma åt fel knapp. Versionen jag har kopplas med sladd men det går också att få tag i en version som har bluetooth. Mitt enda egentliga klagomål är att jag saknar det numeriska tangentbordet men jag måste säga att den nätta storleken ger en hel del estetisk appeal så jag låter det gå.

Över till musen då! Den är lätt och smidig och jag är lite förbluffad över hur många olika finesser den faktiskt har. Den glider jättelätt över både skrivbordet och musmattan. Du kan använda en usb-kabel eller den trådlösa dongeln för att koppla till datorn, eller båda! Jag föreslår att ha sladden redo eftersom den går att ladda med när batteriet börjar ta slut. Det finns en stor rund lucka som klickar fast med magneter där du kan lagra USB-dongeln när du är på resande fot.

Logitech G713, G502X & Zone Vibe 100 3

Vad det gäller finesser så finns det massor att hämta här! Du har två extra knappar bredvid vänsterklick-knappen, en främre och en bakre, 3 knappar vid tummen, vara en intressant sniper-knapp som dels går att plocka loss och vända på, beroende på hur lättillgänglig du vill att den ska vara, eller rent utav byta ut den mot en mer platt, mer subtil version som du får med i lådan. Också denna hålls fast med magnet. Rullhjulet är som vanligt en egen knapp, det gör att trycka det i sidled vilket du kan ställa in som horisontell scrollning eller extra knappar. Det finns även en knapp under hjulet som byter mellan frisnurrande läge och fast läge. Detta är jätteskönt, då jag kan scrolla genom långa texter eller tidslinje genom att bara sätta snurr på den, eller byta till det fasta läget som rullar ett steg i taget när jag behöver mer precision. Sist men inte minst sitter en extraknapp under snurr-reglaget som går att ställa in till vad du vill. Det här är väldigt mycket mus för pengarna.

Och nu till headsetet. Logi Zone Vibe 100 är precis som de andra enheterna väldigt lätt och har en mjuk och elegant design. Det är väldigt skönt att ha på sig och jag älskar att kunna tysta mig själv genom att bara fälla upp mikrofonen. Den kopplas lätt ihop med min dators bluetooth och funkar även bra med min mobiltelefon, som för övrig också är rosa, yay de matchar!

Logitech G713, G502X & Zone Vibe 100 4

Jag fick med en matchande rosa USB-C-sladd för laddning och en enkel påse att förvara hela kitet i när jag tar med det i väskan. Ljudet är riktigt bra och de jag har chattat med säger att jag hörs väldigt väl. Jag gillar att det finns play/pause-knapp för när jag lyssnar på pods eller ljudböcker och en telefonknapp för att svara när någon anropar. Det finns tyvärr ingen noise-cancelling men over-ear-utformningen blockerar ändå en del ljud. Däremot kommer nu mitt största klagomål, och det handlar om räckvidd. Andra bluetooth-headset jag äger låter mig vandra runt i min lägenhet och även gå till köket för att laga mat utan att sluta prata med mina vänner. Det här headsetet börjar tappa kvalité så fort jag är mer än 3 meter från datorn, och går jag till ett annat rum tappar jag kontakten totalt. Detta kanske inte är mycket av ett problem om du bara ska använda detta headset för gaming, eftersom det funkar fint så länge du stannar vid datorn men för oss som vill ha friheten att gå omkring utan att lämna samtalet blir det här lite irriterande. 

Allt som allt är det faktiskt ett bra headset, gulligt, lätt, bekvämt, ljuder är bra och det har en imponerande batteritid på 18 timmar.

Jag föreslår att du låter en sladd ligga framme för att ladda antingen musen eller headsetet, du kommer sällan behöva koppla in båda samtidigt.

Allt som allt är jag väldigt nöjd med det här paketet. Det som svider mest är hörlurarnas räckvidd men alla fördelar väger faktiskt över. Har du råd att förgylla ditt spelskrivbord, vill att det ska se mysigt ut och kännas lyxigt med smidiga finesser, rekommenderar jag att detta blir årets julklapp till dig själv.

Tangentbordet G713, pris 1.799kr

+ Snyggt, Litet men ändå bastant, Tillfredställande klonk

Inget numeriskt tangentbord, Ganska hög prislapp

 

Musen G502 X, pris 949kr

+ Snygg, Riktigt bra glid, Fantastiska finesser

Fack för USB-dongeln men inte den alternativa sniper-knappen?

 

Headset Logi Zone Vibe 100, pris 1.249kr

+ Snyggt, Lätt och bekvämt, Lång batteritid

Kort räckvidd, Ingen noise cancelling

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here