Peril on Gorgon - DLC till the Outer Worlds 1
  • Finns till plattform: Microsoft Windows, Xbox One, Playstation 4 ,Nintendo Switch
  • Utvecklare: Obsidian Entertainment
  • Utgivare: Private division
  • Genre: RPG DLC
  • Släpptes: 9e september, 2020 Multiplayerstöd: Nej
  • Testat på: Xbox One S
  • Kräver: The Outer Worlds

Det blir mer trevliga yttre världar när the Outer Worlds får ny DLC vid namn Peril on Gorgon. Jag recenserade huvudspelet för nästan ett år sedan (läs om det här) och det var skoj att komma tillbaka till den detaljrika, roliga och obehagliga spelvärlden full med nostalgisk satir och mörk humor. Tyvärr dämpades nyhetens tjusning lite när det faktiskt inte var helt självklart hur jag skulle inleda mitt expanderade äventyr.

Jag började med att ladda sparfilen som jag klarade spelet med och skjutsades rätt in i epilogen jag beskådade förra gången jag klarade spelet. Varpå jag skickades raka vägen tillbaka till titelmenyn. Kanske hade jag råkat starta spelet innan expansionen installerat färdigt? Jag startade om spelet och fick samma resultat. En liten stund med Google förklarade saken, det går helt enkelt inte att spela vidare när du väl klarat huvudspelet och Peril on Gorgon gör ingenting åt det. Du får helt enkelt ladda en tidigare sparfil som är från innan sista uppdraget, om du inte har startat flera spel efteråt och skrivit över dina auto saves, i så fall är det kört och din originalkaraktär kommer aldrig att få besöka Gorgon. Peril on Gorgon - DLC till the Outer Worlds 2 När strulet var avklarat fick jag återse min kära besättning, ett gäng färgstarka karaktärer med härligt skruvade dialoger kompisar emellan. Jag får en leverans till mitt rymdskepp som innehåller mitt nya uppdrag och en ny destination dyker upp på min galaxkarta.

Vad vi får i Peril on Gorgon är en serie av uppdrag med några få sidequests som fördjupar sig ytterligare i Halcyons korruption. Det är väldigt lite nytt här och jag blev en aning besviken i början, visst var det intressanta nya karaktärer jag mötte och roliga nya områden att utforska men det kändes som mer av samma som förut. Det är visserligen inte en dålig sak, the Outer Worlds är ett kul spel och mer av samma borde ju betyda mer kul men jag hade faktiskt hoppats på något mer betydelsefullt. Som tur är blir uppdraget djupare och djupare och jag belönades för att jag inte gav upp innan storyn började ta fart. Jag ska inte avslöja för mycket men allt står inte rätt till på Gorgon och när mysteriet börjar nystas upp avslöjas riktigt stora och hemska gärningar som ett av storföretagen som styr över kolonin har försökt dölja. Och när en mystisk dold person börjar hota dig för att få dig att sluta snoka blir det bara ännu mer intressant. Peril on Gorgon - DLC till the Outer Worlds 3 Detta djup gjorde upplevelsen värd att återbesöka spelet för, men det lämnade lite att önska. Nog kunde vi väl fått fler av de där stridsanimationerna jag bad om när jag recenserade spelet första gången? Eller kanske nya fördjupningar i relationerna med min besättning, utöver vad de har att säga om uppdraget? Som tur är har de i alla fall höjt level capen en smula och introducerat lite nya vapen så det finns fortfarande en del utveckling att se fram emot även om du redan maxat ut allt annat.

Så kontentan blir väl ett lite skakigt betyg. Trasslet att starta uppdraget med en karaktär som klarat spelet och bristen på nyheter trubbar av njutningen något, men när allt kommer omkring är det faktiskt fortfarande kul att jönsa runt i den tokiga spelvärlden och uppdraget blir faktiskt ganska intressant om du orkar ta dig förbi den lite långsamma starten. Peril on Gorgon - DLC till the Outer Worlds 4 Gillar du the Outer Worlds kommer du förmodligen ha kul med Peril on Gorgon men förvänta dig inte att storyn tas till nya höjder. En liten andra portion är allt du får här men det är faktiskt inte helt fel heller. “När livet ger dig citroner, se det som ett gratis smakprov från dina vänner i Spacers Choice!”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here