Facebook har råkat läcka information om kommande Oculus Quest 2, uppföljaren till deras trådfria VR-set med full room-tracking. Det hade ryktats om att den nya versionen skulle handla mest om kosmetiska och bekvämlighetsförändringar men så visar sig inte vara fallet alls. Den nya hårdvaran placerar headsetet mycket högre på VR hierarkin än vad jag kunde ana. Med en Snapdragon XR2-processor, 6GB Ram och 2K upplösning per öga konkurrerar den med VR-set som ligger långt över varumärkets vanliga prisklass.

Vi vet inte vad detta kommer att kosta men en annan läcka föreslår att den kan komma att kosta ungefär lika mycket som den nuvarande modellen gjorde när den släpptes 399-499 dollar beroende på version. Detta låter osannolikt med så mycket starkare hårdvara men den som lever får se.

Tyvärr verkar Oculus inte ha satsat på trådfri Oculus Link, funktionen som låter oss spela fullskaliga PC-spel via vårt annars fristående headset. Detta är något förvirrande eftersom deras teknologi definitivt har stöd för det men vi får helt enkelt hoppas att de löser det i en framtida uppdatering. Till dess kan vi fortsätta att använda antingen kabel eller en av de fullt fungerande tredjeparts-lösningarna.

Om du funderat på att köpa en Oculus Quest, grattis, det är ett jättebra köp, men du bör vänta tills vi vet mer om Quest 2 innan du öppnar plånboken.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here