Namn: Headset Arctis 7+ wireless
Plattform: kompatibel till PS5, PS4, PC, Android, Switch, USB-C iPads och mer.
Företag: SteelSeries
Pris:2 049,00 kr (steelseries.com)
Testat i spelen: Hades och The island dragon roars.

Snabbfakta
’On Ear Cup’ med  infällbar mic.
Har ca 30 tim batteri med funktionen quick charge för 15 laddning för 3 tim speltid.
12 m räckvidd.

Mått & Vikt
Höjd(cm) 23
Bredd(cm) 18
Djup(cm) 4-10

Recension: Arctis 7+ wireless och Aerox 3 wireless 1

 

 

 

 

 

 

 

Namn: Datormus Aerox 3 wireless
Plattform: kompatibel till Windows, Mac, Xbox, och Linux. USB port behövs.
Företag: SteelSeries
Pris:1 199,00 kr (steelseries.com)
Testat i spelen: Hades och The island dragon roars.

Snabbfakta
200 timmar batteriliv.
Upp till 80 timmar 2.4GHz. Up till 200 timmar Bluetooth.
AquaBarrier™ Protection.
Kopplas via 2.4GHz / Bluetooth 5.0

Mått & Vikt
Höjd(mm) 21.53
Bredd(mm) 57.91
Djup(mm) 120.55
Vikt(g) 68

Recension: Arctis 7+ wireless och Aerox 3 wireless 2

 

 

Detta är första gången jag ska göra en hårdvarurecension och jag är väldigt glad att få göra det, speciellt då det kommer till Steelseries nya headset 7+ wireless black och dess nya datormus Aerox 3 (2022 Edition). Dessa kom i precis rätt tid då min gamla headset precis la av och jag fått nöja mig med att använda de gamla hörlurarna jag fick med då jag köpte min mobil. Dessa var gamla och halvdöda även dem och med den den korta sladd dessa hade gick det inte ens att reagera på ett jumpscare utan att de drogs ut. Så att säga att jag är lycklig är en underskattning.

Jag börjar med headsetet: Arctis 7+ wireless.

Överlag har designen en matt och stilren känsla som jag är väldigt förtjust i. Ge mig matt svart och jag i 67% av fallen såld på direkten. För mig är textur och känslan väldigt viktig i en design och att kunna dra fingrarna över kåporna och att det är lent och “mjukt” ger mig en bra känsla.  Jag älskar möjligheten att kunna skjuta in mikrofonen och få den ur vägen utan att den syns eller behöva koppla bort den. Det är även väldigt bra ljud och det är fantastiskt att kunna föra över den trådlösa kopplingen till din Switch eller PS4/5 eller vilken kontroll du vill använda. Den har även en vanlig aux kabel så du kan använda den som vanliga hörlurar om du inte har tillfälle att ladda den. Den har dock sådan lång batteritid att detta oftast inte är ett behov.

Recension: Arctis 7+ wireless och Aerox 3 wireless 3

Det negativa med denna är att den är väldigt lös och varje gång jag vrider på huvudet så känns det som att de ska falla av. Den är inte heller särskilt justerbar. Den har ett band med kardborrfäste som man ska kunna justera men för mig fungerar det inte att korta ner den. Annars är den väldigt bekväm. Jag är lite frustrerad också att det behövs en nedladdning för att kunna ta del av vissa funktioner. Den läcker även mycket ljud och jag vet inte riktigt hur andra är med sina headset men jag använder dem för att inte störa de runt om mig. Därför är det väldigt frustrerande att det krävs att ha väldigt lågt ljud för att det inte andra ska höra. Mikrofonen är även den helt okej men för mig var det problem med att få “rent” ljud. Med risk att avslöja min okunskap i hur mikrofoner fungerar och ljuddesign så var det väldigt brusigt och även om jag fick hjälp med inställningarna fick jag ingen lösning.

För att övergå till datormusen Aerox 3  kan vi direkt konstatera att jag älskar designen på denna med. Matt, svart med honeycomb utskärningar som gör att du ser maskineriet inuti. Det får mig att komma tillbaka till när man var yngre och det existerade designer på datorer, gameboys, telefoner m.m  med genomskinlig plast så man kunde se maskineriet. Den har även justerbart ljus som får mig att känna mig som en skata som är besatt av färgglada saker! Det är ger användaren mycket kontroll över både funktionalitet och färgalternativ så du kan lätt ställa in dina favoritfärger.

Jag är dock lite skeptisk då damm och smuts redan börjat samlas inuti datormusen pga designen. Jag är inte säker på hur jag ska rengöra den. Den är även väldigt lättviktig (68g) vilket kan göra någon som tycker om att ha tyngd i sin datormus inte kommer att tycka om den. Jag är en av dem som gärna har mer vikt i den. Det var även lite problem med (något som efter lite efterforskningar andra också verkar ha problem med) att sensorn tenderar att underskrida den inställda CPI under snabba rörelser. Likt headsetet behövs det nedladdas en app för att kunna ändra inställningar och ljuset och det känns lite som att det är menat att man ska köpa ett helt sett med tangentbord, mus, headset etc från SteelSeries då man kopplar alla till samma app. Jag måste dock vara ärlig och säga att jag inte riktigt tycker att den är värd det pris som den säljer den för.

Recension: Arctis 7+ wireless och Aerox 3 wireless 4

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here