Namn: ROCCAT KAIN 200 AIMO 
Plattform: PC
Företag: ROCCAT
Pris: 1199 kr
Testat i spelen: Call of Duty: Modern Warefare, Outer Worlds.

ROCCAT har verkligen gjort ett utomordentligt jobb med sin Kain-serie, och ROCCAT Kain 200 är inget undantag. Det här är första gången jag testat en trådlös mus. Jag har alltid trott att de är lite segare än vanliga trådbundna möss och har därför inte känt att det varit värt det. Men på senare år har den trådlösa musen blivit bättre och bättre. För några år sedan fick vi se Counter Strike proffsen använda dem i tävlingar. Detta är om något ett kvitto på teknikens utveckling och nu har jag äntligen fått testa en spelorienterad mus, och jag måste säga att Kain 200 är en fröjd att använda.

Bra 
Mycket bra respons
Bra storlek på fram och bak knappar
Smart USB brygga
– 4 veckors batteritid

 

Dåligt
Kan uppfattas som lite hal
– Lite långsamt scrollhjul för produktivitet men perfekt för gaming

DESIGN

ROCCAT Kain 200 har exakt samma design och form som sin lillebror Kain 120 som jag recenserade nyligen. Den har en mjuk gummiaktig yta som är väldigt skön att hålla i. Personligen tycker jag den ligger bra i handen och den är varken för stor eller för liten. Med endast 105 gram är Kain 200 ganska lätt, så är man van med Logitechs utbytbara vikter kan man lätt bli besviken. Här finns inga alternativ för att öka vikten utan man är fast vid basvikten. För mig funkar detta bra och jag känner inte att den är för lätt.
Ett litet plus är att ROCCAT Kain 200 kommer med en liten USB-brygga av ett slag. Det är en liten avlång rektangel där man på ena sidan kopplar in en traditionell microusb sladd och i andra en stor USB-A-kontakt. Detta är till för att du dels ska ha laddningssladden och själva mottagaren nära till hands. Detta är helt klart en underskattad detalj som jag blev glatt överraskad av. Själva “bryggan” har också lite tyngd i sig samt en gummerad botten som får den att stå stadigt framför musmattan när man spelar. Stort plus för den!

PRESTANDA

När det kommer till Kain 200s prestanda kan jag inget annat säga att det är en home run. Jag märkte aldrig av något lagg eller andra störningar under mina timmar med denna mus. Batteritiden lovar ROCCAT ska vara upp till 4 veckors speltid och med det sagt kan man verkligen med lätthet byta över till trådlöst utan några störande batteriproblem mitt i spelet. Jag har verkligen ingenting att klaga på och kan varmt rekommendera Kain 200 även till skeptikern.

SUMMERING

ROCCAT Kain 200 är en grym gamingmus. Allt från responstiden och batteritiden till den smarta lösningen med USB bryggan och designen ger inte mycket kvar att önska. Jag ser fram emot att fortsätta avnjuta mitt liv med ytterligare en sladdlös pryl. Well done!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here