ROCCAT | Kain 120 AIMO - RGB Gaming Mouse 1

Namn: Kain 120 AIMO – RGB Gaming Mouse
Plattform: PC
Företag: ROCCAT
Pris: Mellan 799 – 899 kr
Testat i spelen: Apex Legends, Starcraft 2 och COD: Modern Warefare

ROCCAT’s nyligen lanserade (september 2019) Kainserie har verkligen tagit mig med storm. Allt ifrån den gummerade ytan till hastigheten i sensorn; det finns inte mycket negativt att säga om Kain 120.

Bra 
Ergonomiskt bra
– Snabb sensor
Bra distinkt scrollhjul

 

Dåligt
– Kan uppfattas lite hal till ytan

DESIGN

ROCCAT kallar serien ett mästerverk och även om jag har svårt med superlativ kan jag ändå se vad de menar. Designen är aningen smalare än de tidigare mössen från ROCCAT så den passar bättre för normalstora händer. Den känns bra i handen och den greppvänliga ytan tillför verkligen till känslan av en premiumprodukt. 

Ytan har också blivit behandlat med en “anti-wear coating” som ska stå emot smuts och fläckar lite bättre än vanligt. Kain 120 är också beklädd med ett par RGB lampor som lyser upp tillvaron, dessa var lite för starka “out of the box” men ROCCAT har sitt konfigurationsprogram SWARM där man kan ställa in ljusets styrka och annat smått och gott. 

Knapparna på musen sitter en bit isär vilket är något jag gillar. Vissa möss har knapparna så tätt att man kan råka komma åt dem av misstag, ett problem som KAIN 120 inte besitter. Knapparna på sidan för bak och fram-navigation är också väl tilltagna med aningens mjukare klick. Jag tyckte de var sköna att trycka på och jag gillar verkligen att de är lite större.

PRESTANDA

ROCCAT har utrustat Kain 120 med en utomordentlig sensor på hela 16000 DPI. Nu har nog sällan spelare DPI-nivån satt på högre än 1800 men ju högre max DPI desto mer responsiv känns musen oavsett vad man satt den på. 

Alla knapparna känns bra och speciellt de primära vänster och höger musknapparna. ROCCAT kallar switchen Titan Click och sägs ha vänt på varje sten för att göra optimeringar till max. Jag har svårt att känna någon väldig skillnad från mina tidigare gamingmöss men de är riktigt sköna och har ett distinkt klick som inte går att missta. 

ROCCAT påstår också att de har förbättrat responstiden med sina nya switchar ihop med en välpolerad algoritm. Jämfört med dess konkurrenter sägs dessa svara hela 16ms. Med andra ord, om både du och din motståndare klickar samtidigt så ska Kainserien fyra av snabbare än din motståndare. Detta är inget jag märker, men om knapparna är i alla fall väldigt bra och känns responsiva.

SUMMERING

Kain 120 är en riktigt bra gamingmus. I allt från design till prestanda har ROCCATs finslipningar verkligen gett ett bra resultat. Musen är extremt bekväm att hålla i, har riktigt bra och responsiva knappar samt en stilren design. En riktig bra mus väl värd pengarna.

ROCCAT | Kain 120 AIMO - RGB Gaming Mouse 2

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here