Super Mario All-Stars tog mig tillbaka 1Super Mario har nog alltid varit min favoritspelserie och den är något som jag är väldigt tacksam över att få växt upp med. Jag minns hur glad jag blev när jag fick både Nintendo 8-bitar och Super Nintendo. Det var inte lika lätt och spela då som det är idag, det fanns ingen sparfunktion utan vi fick ha konsolen på i dagar när vi spelade spel.
Jag minns hur jag vid senare skede spelade Mario 64 hos vänner som hade ett Nintendo 64.
De var något med spelet som jag där och då inte fastnade för. Kanske för att vanan hos mig låg i de gamla Super Mario 1, 2 och 3. Jag tyckte då att de var jobbigt att man styrde kameran på ena sidan och sprang på andra. Då såg kontrollerna lite annorlunda ut.

Super Mario All-Stars tog mig tillbaka 2

När Nintendo gick ut med Super Mario Bros 35 års jubileum hoppade det lilla barnet i mig av lycka.
Jag minns hur glad jag blev när Nintendo släppte Nintendo Online och att man nu kunde spela Super Mario 1, 2 och 3. Förstår ni lyxen att dagens ungdomar får spela spelen vi växte upp med? För mig är det en lyx då vi inte behöver damma av Nintendo 8-bitar för att spela de gamla spelen utan alla spel finns på en och samma plats.
Visste ni även att det finns Nintendo 8-bitar handkontroll till Switch?

Nu finns Mario All Stars till Switch, tre spel i ett. Mario 64, Sunshine och Galaxy.
Kommer jag ändra min åsikt om 64 mån tro?
För mig är Mario 64 det svåraste spelet i Mario-samlingen, jag är fortfarande lika förvirrad när jag springer och försöker hoppa på gubbarna och samla mynt.
Kvaliteten är densamma och nostalgin är på hög nivå, jag blir lika irriterad som glad. Jag kan inte sluta spela, även när frustrationen ligger där.

Super Mario All-Stars tog mig tillbaka 3

Efter en stund valde jag att spela Sunshine.
Detta spel hade jag missat, kanske för att jag gick över till en annan konsol vid den tiden och fastnade för andra spel och Mario fick vara kvar som ett gammalt minne tillsammans med min barndom.

Men nu kunde jag verkligen inte lägga ifrån mig spelet. Det här var kul, ett nytt men samtidigt gammalt Mario-spel.
Kan vi bara komma överens om att Super Mario är den bästa spelsamlingen och att livet är lite som Super Mario?
Man dör men man ger aldrig upp. Det jag menar är att oavsett om man misslyckas så fortsätter man kämpa vidare.

Jag har många gånger undrat vad utvecklarna tänkte på när de skapade Super Mario.Vad tror ni?
Om jag förstår rätt nu kom idéen till Super Mario ifrån Mario Segale som var Nintendo of Americas hyresvärd som hade rusat in på ett möte och krävt pengar för obetalda hyror.

Efter ett tag tröttnade jag på Sunshine och ville byta till Galaxy, men jag tröttnade inte för att det var tråkigt, jag tröttnade mer för att jag dog hela tiden, ville ta en paus, jag gav upp. Kanske är det jag som var dålig?
När jag satte på Galaxy, som första gången släpptes på Nintendo Wii, hade jag inga förväntningar om hur spelet skulle vara då jag enbart sett spelet och aldrig prövat det själv.

Super Mario All-Stars tog mig tillbaka 4

Det fick mig att inse att Super Mario egentligen aldrig kommer vara en dålig spelserie och hur tacksam jag är över att få chansen att spela de spel jag missat under min uppväxt.

Super Mario All-Stars är en samling spel alla borde ha på hyllan, ett gäng spel som passar både stora som små. Retro känslan finns där, kvaliteten och grafiken finns kvar vilket jag uppskattar mycket.
Jag ägde aldrig konsolerna, Nintendo 64 eller Gamecube som liten, men att få chansen att spela i vuxen ålder är tacksamt, bra jobbat Nintendo som väcker liv i gamla klassiker.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here