Spelinformation

  • Finns till plattform: PC, Nintendo Switch
  • Utvecklare: Spooky Doorway
  • Utgivare: Spooky Doorway
  • Genre: Äventyr / Pek- och klicka
  • Antal spelare: 1
  • Släpps: 2018-02-07

Till ytan verkar Twin Lakes City vara som vilken stad som helst och vår huvudkaraktär Francis McQueen verkar vara en helt vanlig detektiv klädd i det ultimata detektiv klädesplagget: läderrocken.

Det tar ingen lång stund innan vi inser att inget är som det verkar runt om i Twin Lakes City.

Francis är nämligen chef över Darkside Division, en avdelning som blir tilldelad de mest märkligaste fallen som ingen annan vill ha. Vid sin sida har Francis sin kompanjon kommissarien Dooley och tillsammans utgör de en Sherlock Holmes och Dr Watson-lik duo fast i pixelform. Den lite omaka duon bjuder på humoristiska dialoger medan de undersöker de märkliga händelserna i Twin Lakes City – staden där allt kan hända.

Vi blir tilldelade sex stycken olika fall som vi låser upp genom att lösa ett fall åt gången. Det är allt ifrån barn som har spårlöst försvunnit till tågvagnar som har hamnat i en annan dimension och hemsökta bibliotek. Det är vår uppgift att undersöka platserna och försöka förstå vad det är som pågår.

Genom att peka och klicka oss fram bland miljöerna kan vi prata med karaktärerna som vi stöter på i spelet. Vi kan också hitta olika föremål som går att kombinera för att lösa de pussel som finns utspridda i varje fall. Ibland känns inte pusslena särskilt logiska så här krävs det en dos påhittighet. De blir inte heller särskilt avancerade och det skaver lite i mig till och från då det ibland känns väldigt repetitivt på ett sånt där långtråkigt sätt, men det är också därför som The Darkside Detective passar utmärkt att spela på Nintendo Switch. Det är lätt att lägga ifrån sig spelet och ta upp det när det passar.

De flummiga dialogerna mellan karaktärerna förgyller spelet och den pixliga estetiken skapar en nostalgisk känsla. Dessa saker plus de övernaturliga elementen gör det här till en mysig spelupplevelse på ungefär fem timmar. Jag önskar bara att spelet vågade ta ut svängarna och bjöd på lite mer variation.

Betyg: 6 av 10

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here