Det årliga spelevenemanget Blizzcon fick ställas in tidigare i år på grund av COVID-19, men Blizzard som håller i det meddelar nu att det ändå ska bli festligheter. Fast på en digital plattform.

Blizzard slängde under gårdagen upp på sina officiella sidor om ett kommande online evenemang, Blizzard öppnar 19-20 februari dörrarna till Blizzconline. Evenemanget kommer ha fokus på att föra samman spelare över hela världen, med en stor variation av sätt att delta på.

Cosplay uppvisning samt tävling står på agendan, allt som behövs är att anmäla sig via deras formulär på hemsidan samt skicka in bidraget innan 4 januari. Uppvisningen är öppen för alla oavsett vilken nivå av cosplay en är på, men glöm inte att läsa vad för regler som gäller. Tävlingen kommer deltagare kunna tävla och vinna i fyra kategorier:

  • Best Blizzard Character – Erkänner enastående tolkningar av ikoniska hjältar och skurkar från Diablo, Hearthstone, Heroes of the Storm, Overwatch, StarCraft, and Warcraft.
  • Best Blizzard Weapons & Armor – Erkänner det exemplariska hantverket som går till att bygga episka, slagfärdiga redskap.
  • Best Modern Creation – Erkänner expertis när det gäller att arbeta med material som skum och plast och integrera 3D-utskrift, elektronik och teknik.
  • Best Traditional Creation – Erkänner mästerlig skicklighet i att arbeta med material som tyg, läder, metall och trä.

Nytt för i år är att ens fyrfotade vänner kommer kunna vara en del av showen, men inte tävlingen så vitt vi vet, så klä ut ditt husdjur och skicka en bild för chansen att få vara med i showen.

En konsttävling samt en digital berättelse tävling anordnas också, för konst så kommer det gå att hamna på första, andra eller tredje plats och deltagarna uppmuntras ta inspiration från att Blizzard firar 30 år i februari. Den digitala berättelse tävlingen är riktad mot digitala filmskapare och det finns ingen gräns på fantasin, filmen kan vara live action, animerad eller vara filmat ifrån själva spelen. Fokuset är att skapa en originell historia, men att återanvända saker som redan hänt i spelen men ge sin egen twist är helt okej. Som med konsttävlingen så finns det en första, andra och tredjeplats, skicka in bidragen senast 4 januari för att vara med.

För Talent Spotlight så uppmuntras de med unika talanger och extraordinära förmågor anmäla sig, solo eller i grupp, och visa upp vad de kan. Det kan vara musikaliskt, fysiskt, magi eller vad som helst som Blizzards fans har som äss i rockärmen. Anmälan är precis som de tidigare.

Inget Blizzard evenemang vore komplett utan March of the Murlocs, så klä ut dig till en murloc, spela in när du marscherar eller dansar och var med i den virtuella versionen. Blizzard godkänner också filmer från World of Warcraft, så samla ihop alla dina murloc sinnade kompisar och marschera. Som tidigare är 4 januari sista dagen att skicka in sitt bidrag.

Så inget bekräftat Blizzcon men fortfarande något, kommer ni själva delta eller bara kolla på?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here