En legend har gått bort. Jeremy Bulloch som spelade Boba Fett i de första Star Wars filmerna har gått bort.

Bulloch gjord ett intryck i filmhistoria när han klev in som Boba Fett, och var den första att ha på sig den ikoniska dräkten. Efter flera år av att ha levt med Parkinson ska Bulloch ha gått bort under torsdagen på grund av hälsa komplikationer.

George Lucas, som skapat Star Wars, samt medskådespelarna Billy Dee Williams och Mark Hamill, som spelade Lando Calrissian och Luke Skywalker, har sörjt deras vän och kollegas bortgång. Lucas beskriver Bulloch som ” en äkta gentleman ” och Williams skriver att ” Idag har vi förlorat den bästa prisjägaren i galaxen ” Hamill håller med Lucas om att Bulloch var en äkta gentleman samt att han var ” En bra skådespelare, underhållande sällskap och så vänlig mot alla som var tursamma nog att träffa eller jobba med honom. ”

Även Star Wars officiella Twitterkonto minns Bulloch och uppmärksammar hans roll i att göra Boba Fett till den legend vi fått ta del av.

Boba Fetts popularitet, trots att karaktären är fåordig i de filmer han är med, skapade möjligheten att utforska mer kring den mystiska prisjägaren. Det finns serietidningar och noveller som visat upp mer sidor av karaktären, och inte minst ligger inspirationen till den hyllade Disney+ serien The Mandalorian i just karaktärens popularitet.

Jeremy Bulloch gick bort en knapp månad efter David Prowse, som spelade Darth Vader. Bulloch blev 75 år gammal.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here