Igår kväll, klockan 19 svensk tid, så hölls en live på Youtube för kommande Call of Duty: Black Ops Cold War. Där kom första trailern, flera överraskningar samt första titten på hur spelet ser ut.

I väntan på att liven ska börja så får en se flygbilder, insidan av en flyghytt där det räknas ner tills allt börjar, som att de som tittar är soldater som ska hoppa från ett flygplan. Därefter startas allt ganska fort. Trailern slängs fram, där bilderna är tagna från det kommande Playstation 5. Allt ser riktigt fantastiskt ut, medans skotten haglar så spelas Notorious B.I.G av artisten med samma namn i bakgrunden (Låten har samplat från Duran Duran låten Notorious) Se hela trailern, alla nya grejer samt lite gameplay i videon nedanför.

Spelet utspelar sig under Kalla Kriget under tidigt 80-tal, därav namnet Cold War, och är inspirerat av riktiga händelser men bör nog tas en med en hel del nypa salt. Medlemmar från teamet bakom Cold War fortsätter liven med att prata om de nya kartorna och hur deras tankesätt har gått kring skapandet. De olika kartorna som pratas om, som visas i trailern är, är Angola, Miami, Uzbekistan, Nord Atlanten och en ospecifik plats i bergen.

Förutom Campaign kommer också modes som i de andra spelen i spelserien, för att utmana spelarna lite extra. Nytt för serien är VIP, där spelarna måste få igenom en spelare till en upphämtningspunkt eller döda alla i motståndarlaget. Den som spelar som VIP kommer fortfarande kunna ta del av actionen, men poängen är ju att denne inte ska dö så ta inga onödiga risker. Fireteam är också nytt, där teamwork och kreativitet är i fokus. I detta mode ska upp till 40 spelare kunna vara med samtidigt, med olika uppgifter över en väldigt stor karta som kan förändras beroende på hur spelarna agerar.

Flera ur teamet pratar om hur de vill behålla samma COD känsla som tidigare spel, men ta det till en högre nivå än tidigare. Mängden detaljer har aldrig varit högre i detta än i något tidigare COD eller Black Ops spel. Wild Cards är tillbaka för Cold War, samt har det gått in en del arbete i just hur spelarna går i spelet. Att en gör mer ljud när en går snabbare är rimligt, men en känsla av realism har lagts in i spelet för detta vilket också påverkar hur spelarna hoppar. Från ett högt hopp ska det ta lite längre tid att resa sig upp, vilket ska göra att spelarna inte hoppar hur som helst när som helst.

War Zone, som är Activisons egna tagning på Battle Royale spel, ska vävas ihop med Cold War. Enligt de själva ska spelet expandera och evolutionera War Zone, kosmetika som införskaffas kommer vara tillgängliga i båda spelen. Cold War kommer dessutom vara cross plattform, så spelare oavsett vad de spelar på ska kunna spela tillsammans. En ambition är också att spelet ska vara cross generations, att det ska gå att spela oavsett om du har en nuvarande eller framtida konsol. Exakt hur det arbetet ser ut är inte helt klart ännu.

Call of Duty: Black Ops Cold War släpps 13 november, de som förbeställer spelet till Playstation kommer kunna få tillgång till en öppen beta. 8 och 9 oktober gäller för alla som förbeställt till Playstation 4 eller den kommande Playstation 5, 10 fram tills den 12 oktober är gratis för alla som äger ett PS4.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here