Comic Con firade detta år sitt tioårsjubileum och gjorde detta med ett fantastiskt event. De serverade besökarna med en bred variation av saker att göra för både vuxna, ungdomar och barn med en bred variation av såväl inbjudna gäster och konstnärer av alla dess slag.

MYOGaming var såklart där!

Detta gick av stapeln på Stockholmsmässan och bjöd på allt från cosplayparad till en pool av lego att bygga det man ville. Jag var där tidigt på fredagen då de öppnade. Det var fortfarande väldigt lugnt då och inte mycket köer vilket annars brukar vara ett av de negativa sakerna med konvent. Det var såklart många personer vid ställen som gav ut gratisprover och som hade tävlingar men många av de båsen som jag själv var intresserad av, artist alley och bås som sålde böcker, var inte alls lika upptagna som de blev senare på dagen. Det var väldigt lugnt att gå omkring och kolla på  konstnärerna och deras underbara skapelser.

 Comic Con Stockholm- Tioårsjubileum 1Comic Con Stockholm- Tioårsjubileum 2

När allt fler människor började anlända kom också cosplayare, och som alltid kan man inget annat än att bli förtrollad åt den enorma konstnärliga kapacitet vissa människor har! Det fanns så många duktiga och underbara cosplayare som var på plats! Alla som orkade släpa med sig sina enormaoch sköra kostymer till Stockholmsmässan i regnet kommer för alltid ha min respekt. Som vanligt blir man själv väldigt pepp på att skapa en ny cosplay efter ett konvent så… dags att tänka och planera!

Personalen var fantastisk i sitt arbete med att få alla bekväma. Då jag har en assistanshund blev jag tillfrågad om hon behövde vatten och då det blev lite för mycket för mig blev jag erbjuden att få komma och sätta mig hos denne då det var lugnare där hon arbetade än där vi befann oss. Det var även väldigt bra kommunikation från arrangörerna till besökarna via deras sociala medier. De var snabba med att skicka ut information om bland annat huruvida väskor var tillåtna i lokalen eller ej och de var även bra på att svara på diverse frågor som kom till dem via mejl. Då jag skickade iväg ett mejl till dem dagen innan med en fråga så tog det ingen tid alls innan jag fick ett svar.

Comic Con Stockholm- Tioårsjubileum 3Comic Con Stockholm- Tioårsjubileum 4

Blev man trött, fanns det väldigt mycket sittplatser att välja mellan vilket jag tyckte var ett stort plus. Detta dels för att det inte alltid finns möjligheter för detta på konvent och besökare blir tvungna att sätta sig på golvet eller någon annanstans om de blir trötta. Det gjorde eventet tillgängligt för personer som kanske inte har möjlighet att gå eller stå en längre tid.

Det enda negativa som jag fann existerade var något som jag både tyckte var positivt på samma gång. Detta var de olika scenerna. Det var åtminstone två scener ute på själva golvet bland de andra utställarna och som besökare var det svårt att gå i närheten av dessa, då när det var aktiviteter på dem, på grund av det höga ljudet. På samma gång var det positivt och roligt att det gav rum för människor att se vad som pågick utan att behöva stå i kö enbart för att inte komma in för att det blivit fullsatt och bli besvikna.

Comic Con Stockholm- Tioårsjubileum 5

Comic Con var i slutändan ett väldigt trevligt event där man kunde gå omkring och slukas upp av de många intryck som gavs. Det blir aldrig tråkigt då så många uppfiningsrika och konstnärliga människor samlas och delar med sig av sina intressen och verk.

På plasts var:

Comic Con Stockholm- Tioårsjubileum 6  Comic Con Stockholm- Tioårsjubileum 7
  Emmy       och     Theodore

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here