Pinocchio (1940)
Det är under många år som Guillermo del Toro försök få igång en film av Pinocchio. Det var för cirkus ett år sen som han gick ut med att filmen inte kommer bli av och går vidare med andra projekt. Men nu har de gått ut och sagt filmen åter igen är på gång och denna gång är det Netflix som får äran att dela filmen med folket.

Guillermo del Toro, den Orscarsbelönade filmskaparen kommer att skriva manus, producera och regissera Pinocchio. Tanken är att filmen kommer bli en stop motion-film.

”Ingen konstform har påverkat mitt liv och mitt jobb så mycket som animerade filmer och Pinocchio har gjort. I vår story är Pinocchio en oskyldig själ som tappar bort sig i en värld han inte förstår. Han påbörjar en otrolig resa som får honom att förstå hans likgiltiga pappa och den verkliga världen. Jag har velat gjort den här filmen så länge jag kan minnas”
säger del Toro i ett uttalande.

Med tidigare projekt som Trollhunters har Netflix och Guillermo redan en etablerad relation vilket troligen är grunden till att det just blir Netflix som blir utgivare.

”Efter den fantastiska erfarenheten jag har haft med Trollhunters, är jag så tacksam att Netflix ger mig den här unika möjligheten att få introducera publiken till min version av den här märkliga dockan som blir en pojke”
Guillermo del Toro

 

Pinocchio börjar sin produktion nu under hösten.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here