Undrar du hur det gick för He-Man och de andra hjältarna i Masters of the Universe efter 80-talets slut? Då behöver du snart inte grubbla längre. 

Under helgens PowerCon-mässa i amerikanska Anaheim meddelade nämligen regisören Kevin Smith att han kommer att agera showrunner och producent för ett nytt projekt av Mattel TV och Netflix: En ny MOTU-animeserie.

Serien kommer att heta Masters of the Universe: Revelation, och plocka upp på oavslutade handlingar från 80-talsoriginalet. Tanken är att fansen ska få fortsätta följa sina gamla hjältar i stort sett precis där de lämnade dem i slutet av ursprungsserien.

– I Revelation tar vi vid direkt där den klassiska eran slutade för att berätta en episk saga om vad som skulle kunna vara den sista striden mellan He-Man och Skeletor, sade Kevin Smith i ett uttalande och fortsatte:

– Skapad med de hårdrockigaste karaktärsdesignerna som Powerhouse Animation kan uppbåda är det här den Masters of the Universe-berättelse du alltid ville se som barn.

Något premiärdatum för serien är ännu inte satt, så den hugade fantasten har ännu lite tid på sig att bunkra popcorn innan det är dags att låsa in sig med TV:n.

Eric Carrasco (Supergirl), Tim Sheridan (Reign of the Supermen), Diya Mishra (Magic the Gathering), och Marc Bernardin (Alphas) kommer att skriva serien, medan studion Powerhouse Animation (som även ligger bakom Netflix Castlevania-adaption) kommer att stå för det visuella.

Undertecknad hoppas, som en subjektiv fotnot, att författarna får utrymme, tid och resurser att göra ett ordentligt jobb med manuset, så att Masters of the Universe: Revelation slipper sälla sig till Netflix vid det här laget digra samling av exklusiva animeserier med slipad animation – men klappkass storytelling.

Och ja, Castlevania, jag tittar på dig också.


MER LÄSNING:

1 KOMMENTAR

  1. Jag blir orolig!
    Netflix & Matell har ju redan gjort detta med She-Ra och den är ju awesome! Och de har hintat att Eternia finns i deras värld så jag hade hoppats på en he-man som går parallellt med den..
    Men om den ska bygga på där den gamla serien slutade.. verkar det ju inte bli så!
    Hoppas hoppas hoppas att jag har fattat fel!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here