Då var det dags Nintendo Direct 2.9.2022 och jag är redo att se vad det är vi kan förvänta oss av dem. Vi har tidigare sett hur de velat förnyat sig med en ny onlineprenumeration och bearbeta spel så personer kan få tillgång till att spela deras äldre spel online. Låt oss hoppas att dagens livestream blir minst lika intressant.

 

Nintendo Direct 2.9.2022 1

Minuterna innan de börjar är chatten redan full med personer som ivrigt nämner sina förhoppningar över vad som kommer presenteras. De nämner allt från att få mer information om Zelda Breath of the wild 2, om Mario Kart 9 kommer till switch, till att be om att få ett specefikt utgivningsdatum till Splatoon 3. Jag själv sitter likt dem med förhoppningar om att få mer information om BOTW 2.

Det första vi möts av då livestremen börjar är en trailer av Fire Emblem Warriors Three Hopes. Ett  nytt spel inom världen som Fire emblem three houses utspelas i och det verkar som att vi får återse våra älskade karaktärer som vi föll för i det tidigare spelet. Det ska bli intressant att se hur det kommer att byggas upp. Jag personligen kan inte vänta till att få träffa Claude igen och jag hoppas verkligen att de andra i the Golden deer är med också!

Ett tema de hade denna gång var helt klart sport spel.
Vi kommer att få Supermario Strikers battle leauge. En fotboll version av Mario kart där du kan spela med upp till åtta spelare, det kommer finnas individuella matcher samt möjlighet att kunna spela online och starta sin egen fotbollsklubb. Det kommer släppas ett baseball spel men jag är osäker på hur populärt det kommer bli i Sverige då det inte direkt är en stor sport här vad jag vet. Vi får se. Det jag tror kommer locka flest spelare är nog Nintendo Switsh sports. Detta spel är indirekt en Switch version av Wii sports men med nya tillägg som exempelvis Vollyboll. Det kommer att vara möjligt för personer med aktivt Switch online konto att kunna testa på dessa spel innan det släpps.

Nintendo Direct 2.9.2022 2

Som tidigare arbetar Nintendo mycket med att bearbeta och förbättra äldre spel och få över dem till Switch. Chrono Cross and the origin story Radical Dreamers edition kommer att komma april 7. Kingdomhearts collection kommer som cloud collection och ska finnas tillgängligt redan nu och inte att förglöma att allas vårat älskade Portal kommer att komma i form av Portal companion collection i år. Och okej. Jag vet att Assassins creed är lite förlegat men jag kunde ändå inte hålla mig från att klappa händerna då de pratade om att Ezios triologi kommer att komma till Switch. Då dessa spel är en av mina favoriter så är det såklart ett måste för mig att återigen kunna krama Leonardo Da Vinci och flyga dennes flygmaskin.

Vi fick tyvärr inget nytt om BOTW 2 vilket var väntat men ändå en besvikelse. Lika besviken fick personerna som i chatten skrev att de ville ha ett utgivningsdatum till Splatoon 3. Den information vi fick var att spelet kommer ut sommaren 2022. Det var dock roligt att se att Xenoblade chronicles 3 kommer att komma i September i år.

För att se alla nyheter och tillkännagivanden finns videon här:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here