Nyligen kunde vi se Nintendos presentation på E3. Vi fick se massvis med olika spel – nya, gamla, och DLC-er. Vi fick även se vad som absolut kommer bli ett av de spel vi kommer se fram emot mest tills det kommer ut…

Presentationen inleddes med en cinematisk trailer av Dragon Quest-karaktärer som snart kommer till Super Smash Bros Ultimate, och fortsatte sedan med att visa Dragon Quest XI Definitive edition. Även Banjo Kazooie kommer snart till Super Smash Bros Ultimate.

Luigis Mansion 3 kom därefter och vi fick exempel på nya attacker, Gooigi –  en Luigi gjord av slem som kan passera galler, vassa golv, mm, och som kommer vara spelbar i Co-op!

The Dark Crystal, en av mina favoritfilmer, får snart både en serie på Netflix och ett spel som fungerar som en prequel till filmen. Trots att vi inte fick se så mycket av spelet så påminner det lilla vi fick se om Final Fantasy Tactics? Jag hoppas att vi får mer info snart.

Links Awakening visades upp. Vi fick se mer av världen och olika fängelsehålor som Link kommer behöva ta sig igenom. Den vackra världen och den härliga musiken påminner starkt om Octopath Traveler.

En ny Trials Of Mana kommer till Nintendo Switch år 2020, och senare idag kommer även de tre första Trials Of Mana släppas på Nintendo eShop!

The Witcher kommer snart till Switch, men förutom en snabb teaser visades inte speciellt mycket upp.

Fire Emblem Three Houses visades, och vi fick se en Byleth med vitt hår istället för grönt. Det betyder att spelaren själv kommer att kunna bestämma Byleths utseende – i alla fall hårfärgen. Vi fick även reda på att spelet kommer utspela sig under flera år, eller ha ett tidshopp, då vi fick se spelets tre huvudkaraktärer som vuxna och de talade om en ”class reunion”. Eftersom det är så kort tid kvar tills spelet släpps så fick vi även ana lite av huvudkonflikten och se vissa nya karaktärer. Jag kan knappt vänta till juli!

Resident Evil 1 (remake) släpps snart till Nintendo Switch, och kommer senare följas av fler Resident Evil titlar, till exempel 4, 5, och 6!

No More Heroes 3 visades snabbt upp och vi fick se Travis slåss mot fiender med sin katana.

Contra Rogue Corps visades upp i en väldigt actionpackad trailer. Contra Anniversary Edition släpps senare idag på Nintendo eShop.

Även Demon x Machina visades upp i en väldigt actionfylld trailer där vi får se huvudkaraktärerna, robotar, skjutvapen och massor med fart.

Panzer Dragon visade lite gameplay, där du spelar som en drake.

Vi fick en påminnelse om att Pokemon Sword och Pokemon Shield visades upp i Pokemon Direct för några dagar sedan. Vi fick även se lite gameplay i Tree House efter presentationen; bland annat kommer vi kunna se vad andra spelare gör i Wild Area genom olika ikoner på sidan av skärmen, vissla på pokemon, med mera. Det avslöjades även att Pokemon Go Plus kommer vara kompatibel med spelet, men exakt hur har ännu inte avslöjats.

Astral Chain har äntligen fått en ny trailer där vi får se de två poliserna fånga och slåss mot chimeras och monster. Vi får även ana vad priset för deras förmågor är, och vem som antagligen är spelets huvudskurk!

Marvel Ultimate Alliance avslöjade ett flertal olika karaktärer som kommer vara med; Miles Morales Spider Man, Magneto, Ms Marvel, Thor med flera. Tyvärr så avslöjades även att fler olika karaktärer kommer vara låsta bakom expansionspass… Och jag är inte ett speciellt stort fan av det, ärligt talat.

Cadance of Hyrule – Crypt Of The Necrodancer kommer ha både Link och Zelda som spelbara karaktärer!

Mario and Sonic At The Olympics (säg det snabbt tio gånger) kommer släppas till Nintendo Switch. I trailern kunde vi se fler olika spelbara karaktärer, och ibland visades trailern i både 3D och 8-bitars grafik. Kommer det gå att välja vilken man vill ha? Spelas vissa minispel i 8-bitar?

Animal Crossing New Horizons fick äntligen en ny trailer! Detta var absolut presentationens highlight då livechatten exploderade av fans som var överlyckliga av nyheter kring spelet. Spelare kommer släppas ner på en öde ö och därefter bygga upp sin stad från grunden. Fiska, plantera, skörda, ha blomsterkronor, och betala tillbaka din skuld till familjen Nook. Tyvärr så fick vi veta att spelet skjuts upp till mars 2020, men den som väntar på något gott…

Till sist så visades ett montage med väldigt snabba trailers till olika spel upp, bland annat Ni No Kuni, Spyro, Elder Scrolls Blades, The Sinking City, Stranger Things 3 med flera upp.

Presentationen avslutades med avslöjandet att Legend Of Zelda Breath Of The Wild kommer få en uppföljare! Vi får se Link och Zelda ta sig genom en mörk grotta under Hyrule tills de hittar ett mumifierat lik av en bekant figur som vaknar till liv… Och livechatten exploderade av exalterade fans som först trodde att det var en DLC innan det visade sig faktiskt vara en uppföljare!

Mina personliga topp tre under presentationen var Fire Emblem (ingen överraskning där), Animal Crossing, och nyheterna om Zelda-spelen. Vad tycker ni var bäst?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here