Microsofts presentation på E3 sparade det mest intressanta till sist, så läs hela vägen, först i slutet får titeln ett syfte.

Microsoft började med något som jag tror verkade mer imponerande på pappret, en kavalkad av hajpade trailers. Visst kan hajp ge en wow-känsla men alla trailers innehöll väldigt lite matnyttig information. Vi fick lite ögongodis vilket är kul men jag hade hoppats på mer substans. Jag ska dock ändå ge er ett litet urval av saker jag lade märke till.

Microsoft visar upp en "lysande" framtid på E3 1

The Outer Worlds, sci-fi rollspel av Obsidian. Det var inte direkt nyheter men jag är faktiskt mycket intresserad av det här. Obsidian kan sin grej och det ska bli kul att härja runt i den här världen och välja mina egna vägar. En kul nyhet var ju att det kommer vara tillgängligt på XBox Game Pass redan från början!

Ninja theory är en studio som Microsoft köpte förra året och nu får vi se en av de första frukterna från den investeringen, en 3e-persons lagskjutare som heter Bleeding Edge. Det påminde inte så lite om Overwatch fast i annan vinkel. Uppkäftig sci-fi med hjärta, humor och attityd, och framför allt, distinkta karaktärer med stor variation.

Jedi Fallen Order. Godis för Star Wars-fans. Den täcktes nog mer i EAs presentation så jag kan bara säga att det är synd att vi inte kan spela kvinnlig huvudroll, men jag gillar att få se Forest Whitakers karaktär från Rogue One.

Blair Witch, en skräckfilm från 90-talet som kickade igång en våg av found-footage-filmer dyker nu upp som spel och påminner lite om Resident Evil 7. Vi får se hur bra det blir, men trailern verkade ju i alla fall atmosfärisk. Också detta spel kommer finnas på Game Pass från början.

CD Project Red har varit hetluften med ett par okänsliga tweets och problematiska reklamkampanjer men det är svårt att bojkotta något så eftertraktat som CyberPunk 2077. Särskilt nu när vi fick se den karismatiske Keanu Reeves presentera den nya trailern och avslöja att han faktiskt medverkar i spelet! Keanu avslöjade också release-datumet 6e April 2020.

Microsoft visar upp en "lysande" framtid på E3 2
Bild från mashable.com

Vi fick se ett känslosamt konstspel vid namn Spirit Farer, en uppföljare till stenåldersgamla Battletoads och gulligt skiss-spel vid namn The Legend of Wrights. För att inte tala om det otroligt vackra Ori – the Will of the Wisps.

Precis som förra året satsar Microsoft hårt på sitt vinnande koncept Game Pass och visar upp ännu fler stortitlar som blir tillgängliga från start. Nu kommer vi även att få se spelpasset dyka upp på PC också, samt en deluxe-version som täcker både PC och X-Box.

Gamepass har visat sig bli mycket populärt och ger väldigt stort värde för pengarna då väldigt många spel, nya som gamla, blir tillgängliga för priset av en normal streamingtjänst.

Gears of War 5 dök upp igen och visar upp ett nytt spelläge kallat Escape, där du och några vänner ska placera en bomb i fiendens bas och sedan lyckas fly därifrån. Det ska gå att göra egna levels till det här läget och spelet kommer släppas med version som äger rum i Terminator-världen, där du faktiskt får spela som Sarah Connor. Där blev jag såld.

Microsoft visar upp en "lysande" framtid på E3 3
Bild från IGN.com

De visade upp en ny version av XBox Elite Controller, nu med bland annat justerbart motstånd i tummspakarna och ett större batteri.

Allt blir awesome i Forza Horizon 4 med deras nya Lego-expansion. Jättefånigt men gulligt.

Vi fick se lite Phantasy Star Online 2, för de med MMO-nostalgi, suktar du efter de gamla tiderna borde du söka upp den här trailern.

Från och med Oktober ska det tydligen gå att streama spel från din egen XBox One så länge du har starkt internet. Det betyder att du skulle kunna dra upp en handkontroll och din mobil ute på tåget och spela spel på en konsol som står hemma i vardagsrummet. Det kan ju bli kul så länge det funkar bra, lite som en blandning av XBox och Nintendo Switch.

Microsoft visar upp en "lysande" framtid på E3 4

Som jag sa, det fanns ytterst få nyheter med användbar information men den största nyheten sparade Microsoft till sist. Deras nästa konsol, Project Scarlett ska komma ut i Jul 2020 och med ny processor från AMD och SSD-minnen ska den tydligen vara 40 gånger snabbare än XBox One och ha stöd för Raytracing i realtid. Raytracing är en stor del av skillnaden i hur TV-spel ser ut jämfört med en film från till exempel Pixar. I stället för att fejka hur ljus interagerar med materia i en scen, som de flesta spel har fått göra hittills, handlar raytracing om att simulera hur ljusets fysik faktiskt fungerar och detta ger utvecklare möjlighet att verkligen revolutionera nivån på framtidens grafik. Precis som den första Xboxen kommer Scarlett att lanseras med ett nytt Halospel som fick fansen att jubla. Se bara till att inte köpa den om du har monster hemma. Scarlett äter tydligen monster till frukost, enligt deras egna slogan.

Jag ser fram emot nästa generation konsoler nu.

Framtiden är ljus. Reytrejsat ljus.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here