Mycket pekar mot att en ny modell av Nintendo Switch kommer att släppas under nästa år – med en ny, uppgraderad display.

Har du tröttnat på din lastgamla Nintendo Switch, och drömmer om en ny modell? Snart behöver du inte längre tråna i förtvivlan. Enligt uppgifter till The Wall Street Journal kan vi nämligen förvänta oss en ny inkarnation av den blåröda Nintendokonsolen redan nästa sommar.

Enligt tidningen diskuterar Nintendo fortfarande vilka nya hård- och mjukvaruelement de ska slänga in i den nya modellen.

Det finns dock en möjlighet att Nintendo väljer att förbättra konsolens display, som i nuläget saknar en del av den teknologi som används i moderna mobiltelefoner. En ny display skulle kunna ge konsolen både bättre energikapacitet och en mindre storlek, skriver Gamespot.

Det verkar dock inte som att den nya modellen kommer att utgöra ett generationsbyte, utan snarare mindre uppgraderingar av komponenter.

Enligt The Wall Street Journals uppgifter kommer den nya modellen att dela ”många egenskaper” med originalet – och ha stöd för redan existerande spel.

Uppgifterna ska enligt tidningen komma ifrån källor med ”direkt kännedom” om Nintendos planer.


MER LÄSNING:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here