Jag räknar fortfarande ner sekunderna tills jag får se Jon Favreaus nyversion av Lejonkungen, åh gud jag hoppas den blir underbar! 

Nya Lejonkungen regisseras i VR 1
Bild från Venturebeat.com

Det är ett lite av ett pågående skämt att kalla den nya versionen för Live-action remake när den faktiskt är helt animerad men den termen verkar faktiskt stämma bättre vi kanske trodde. Nu när de inte har några fysiska människor att oroa sig över, inte ens en liten Mowgli, kan allt vi ser i filmen skapas i en dator. För att få ordentlig kreativ kontroll har de skapat ett VR-gränssnitt där regissören och andra medlemmar i teamet kan träda in i filmen och se den hända omkring sig, spola fram och tillbaka och regissera både animationen och vilka vinklar som ska återge händelseförloppet.

Det här gör att, trots att filmen är helt animerad kan skaparna arbeta med den som om den filmades på plats vilket jag finner helt galet revolutionerande och kan knappt vänta på att se resultatet! För att lyckas med detta har de utvecklat en realtids-renderare som fungerar ungefär som ett datorspel och naturligtvis kommer saker inte se lika fantastiska ut som de kommer göra efter att deras datorer fått stå veckor i ända och finputsa alla bilder får det mig ändå och tänka, varför skulle jag nöja mig med att se filmen på bio när jag vet att filmen existerar i VR!?

Det här måste ju dyka upp på Disney World eller nåt! Sen jag var barn har jag alltid velat besöka lejonriket, våga inte göra mig besviken Disney, VÅGA INTE!

VRÅÅÅÅÅÅL!Nya Lejonkungen regisseras i VR 2

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here