Peter Mayhew har gått bort. Mest känd för att ha gestaltat rollen som Chewbacca i Star Wars-filmerna, från New Hope fram tills The Force Awakens innan han pensionerade sig från rollen, så har Mayhew varit med och påverkat flera generationer av fans. Hans familj har gått ut med uppgifter om att han gått bort av en hjärtattack i sitt hem i Nord Texas.

Kollegorna och vännerna Harrison Ford och Mark Hamill, som respektivt spelat Han Solo och Luke Skywalker med Mayhews, har båda uttryckt sin sorg över hans bortgång.

“ ”Peter Mayhew var en snäll och mild man, som hade stor värdighet och ädel karaktär. Dessa aspekter av hans egen personlighet, plus hans vits och nåd, tog han till Chewbacca. Vi var partners i film och vänner i livet i över 30 år och jag älskade honom. Han satsade sin själ i karaktären och gav stor glädje åt Star Wars-publiken. ”.” — Harrison Ford i ett uttalande.

“Han var den skonsamaste av jättar. En stor man med ett ännu större hjärta som aldrig misslyckades att få mig att le och en lojal vän som jag älskade oerhört. Jag är tacksam för de minnen vi delade och jag är en bättre man för att bara ha känt honom.” — Mark Hamill, via twitter.

Peter Mayhews blev 74 år.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here