Recension: HyperX Quadcast S

0
229

Produkt: HyperX Quadcast S White

Produkttyp: Mikrofon

Anslutningar: USB och 3,5mm uttag. 

Kompatibel med: PC, Mac, PS5 samt PS4

Pris: 1799 SEK (webhallen.se)

 

 

För mig som är mitt uppe i att uppgradera mitt rätt tråkiga och svarta gaming setup till ljusa färger kom mikrofonen Quadcast S white i precis rätt tid! Att min tidigare mikrofon (headset med infällbar mikrofon) höll på att haverera behöver vi inte nämna. Denna snygga mikrofon finns dock även i svart för er som föredrar the dark side stilen!

Mitt första intryck av denna mikrofon är hur tung kartongen kändes, och ja, mikrofonen är tung. Vilket gjorde mig väldigt glad. För mig som har en katt, som gärna hänger på mitt skrivbord, är vikten väldigt viktig (heh). Katten har faktiskt inte kunnat flytta på mikrofonen, trots att han har försökt! 

 

Recension: HyperX Quadcast S 1

Snabbfakta
“Tap-to-mute” sensor
Integrerat popfilter
Fyra olika ljudmönster

Mått och vikt
Höjd (cm) 24.95
Bredd (cm) 10.25
Djup (cm) 12.9
Kabellängd (m) 3
Vikt 600 g

 

QuadCast S är så nybörjarvänlig att det inte är sant. Jag blev rent utav förvånad över att allt jag behövde göra, efter att ha packat upp den, var att ansluta den 3 meter långa USB-kabeln till datorn och sedan bara prata på. Mina rollspelsvänner var de första som fick höra ljudkvaliteten, då det vankades rollspel dagen mikrofonen levererades. Jag fick mycket positiv feedback om ljudkvaliteten. Och då hade jag inte ens hunnit sätta mig in i de olika ljudmönstren.

QuadCast S är Discord- och TeamSpeak™-certifierad. Jag har testat QuadCast S i en rad olika program, Discord, Teams, Zoom och Audacity. Mikrofonen har fungerat utmärkt i samtliga.

 

Recension: HyperX Quadcast S 2
klicka för att förstora

Det finns fyra olika ljudmönster att välja mellan:

Stereo – Detta mönster är perfekt för röst och instrument
Rundupptagande/Omnidirectional – Detta funkar utmärkt vid podcastinspelningar där flera samlas runt mikrofonen, eller vid konferenssamtal.  
Kardioid – Läget för podcasts, streaming, narration och instrument
Dubbelriktad/bidirectional – Perfekt för intervjuer där man sitter ansikte-mot-ansikte

 

 

Jag uppskattar att denna kontroll sitter vänd mot mig, så jag enkelt kan se vilket ljudmönster jag använder. Klicka här för att höra när jag testar de fyra olika upptagningslägen. Dock säger jag Åttakopplad när jag menar dubbelriktad/bidirectional. 

Jag fick även vara med och gästa min vän och medskribent, Cattis, på hennes podcast. Här kan ni få höra när vi nördar rollspel. Ljudet var så skarpt att man ibland hörde mig klicka på tangentbordet! Vilket störde mig lite i efterhand, men det visar vilken bra upptagningsförmåga mikrofonen har. 

 

Recension: HyperX Quadcast S 3Något jag älskar med Quadcast S är att man kan anpassa färgerna. Den kan skifta i alla regnbågens färger eller lysa i en vald färg! Mikorofonen lyser verkligen upp mitt skrivbord. Det fiffiga med den funktionen är att den indikerar att jag inte är tystad när den lyser! Om ljuset är släckt är mikrofonen tystad. Den funktionen är livsförändrande! Sensorn för att muta mikrofonen är underbar, nu slipper man alla pinsamma grodor för att man har glömt att muta mikrofonen på datorn!

 

Ljuset anpassas med HyperX NGENUITY-programvaran. Jag har dock inte testat NGENUITY, då jag är väldigt nöjd med det regnbågsljus den var förinställd på. 

 

 

Recension: HyperX Quadcast S 4

Den här mikrofonen har allt, ett inbyggt vibrationsdämpande fäste och ett inbyggt sprakfilter!!

Den har en elastisk repupphängning för att isolera mikrofonen och dämpa ljudet av oavsiktliga oljud och stötar. 

Den kommer med en mångsidig adapter som är kompatibel med de flesta mikrofonstativ eller bommar (passar 3/8 tum och 5/8 tum).

 

Recension: HyperX Quadcast S 5

 

Quadcast S har en väldigt bekväm justering av förstärkningsreglaget, det justeras genom att vrida på reglaget längst ned. Det tråkiga är att man behöver lära sig åt vilket håll man höjer och sänker, då indikatorn är på mikrofonens baksida. 

 

 

 

 

+

Snygg och stilren design
Älskar tap-to-mute funktionen
Justerbara färger!

Lite för bra upptagningsförmåga ibland
Att förstärkningsindikatorn är på baksidan

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here