BANDAI NAMCO har släppt en video där vi får en inblick i hur musiken för den efterlängtade uppföljaren till Ni no Kuni: Wrath of the White Witch blir till. Den briljanta dirigenten och kompositören Joe Hisashi, som gjorde musiken till föregångaren, ger även liv till dess uppföljare genom sina drömska kompositioner. I samarbete med Tokyo Philharmonic Orchestra har Hisashi skapat ett varierande och sagolikt ljudlandskap som kommer att göra spelet levande och lika charmigt som föregångaren.  

Att skriva musiken var ingen större utmaning berättar Hisashi, då han hade en tydlig bild av hur det skulle låta från projektets början. Idén om att spel kräver stor variation av musik har drivit processen framåt, och Hisashi strävar efter att väva samman de olika kompositionerna inom spelet. Musiken som komponerats för spelets battle-scener påstås vara något alldeles särskilt, och ska skilja sig från vad som använts i RPGs tidigare.

Den 23 mars släpps den efterlängtade uppföljaren, och jag är omåttligt taggad på att få uppleva ett äventyr i Ni no Kuni som Hisashi återigen tonsatt!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here