Om du är en van internetanvändare så är chansen stor att du på senare tid har sett två animeflickor i blont och blått hår som pekar långfinger, skymta förbi i ditt flöde.

Animen Pop Team Epic hade premiär i början av januari i år på japansk tv och streamingtjänsten Crunchyroll, och  pågick fram till slutet av mars, baserad på en manga med samma namn. Den innehåller väldigt mycket svordomar, våld och inte mycket vett eller förstånd, vilket gör internet en perfekt plats för denna fartfyllda och bisarra serie.

Huvudkaraktärerna är den korta och blonda Popuko, som är aggressiv och lätt får utbrott. Hennes motsats är långa och blåhåriga Pipimi, som oftast är lugnare och försöker hålla Popuko kvar på jorden. Tillsammans får vi följa dem i olika sketcher i snabbt tempo, fyllda med absurd humor, popkultursreferenser och varierande animationsstilar.

Pop Team Epic - Ohyfsad men söt 1

Om allt detta verkar förvirrade och du inte förstår vad som pågår, så ta det lugnt. Vi som har följt den här serien förstår knappt heller, det är lite av seriens charm. Att vara konstant förbryllad men samtidigt känna att det är underhållande.

Som sagt så är avsnitten uppbyggda i olika rappa sketcher, som ofta inte är längre än någon minut eller två. Varje avsnitt är cirka 24 minuter långt (standard för anime), men även här blir det lite skumt. Efter ungefär halva avsnittet spelas eftertexterna till en poppig låt och en tror ”Jaha, var det slut nu?” Icke. Då börjar avsnittet om igen från början, samma sketcher och skämt en gång till, men den här gången med andra röstskådespelare. Första delen med kvinnliga röstskådespelare, och andra delen med manliga skådespelare, och det här finns det faktiskt en förklaring bakom. I ett av kapitlen i mangan så pratar Popuko och Pipimi om hur det skulle vara om de fick en anime, då säger de att de vill ha två väldigt kända och väldigt specifika manliga röstskådespelare att göra deras röster, Masashi Ebara och Houchuu Ootsuka, vilket de också fick till animens första avsnitt. Sedan har detta bara fortsatt, nytt avsnitt, nytt gäng röstskådespelare.

Pop Team Epic - Ohyfsad men söt 2

Summa summarum, en utflippad och konstig anime som du absolut bör ge en chans men det är kanske inte den serie du först rekommenderar till en kompis som ska försöka ge sig in i animedjungeln.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here