Bad Dream: Fever

  • Plattform: Microsoft Windows, Mac OS
  • Utvecklare: Desert Fox
  • Utgivare: PlayWay S.A., Ultimate Games S.A.
  • Genre: Adventure, point and click, horror
  • Antal spelare: Single player
  • Releasedatum: 2018-11-15

Bad Dream: Fever kommer från indieutvecklaren Dessert Fox som är skaparen av Bad Dream: Coma. Ett spel som var väldigt populärt och snappades upp av många Youtubers. Den 15 November släpps ett Bad Dream: Fever som jag fått möjligheten att spela innan släppet. Eftersom spelet inte släppts ännu tänker jag inte gå in för djupt, jag vill ju inte spoila någons premiärupplevelse av spelet!

I Bad Dream: Fever kliver vi in en värld där en mystisk sjukdom har dödat alla dess invånare.  Allt i världen är täckt av blått bläck, byggnader som kroppar. Men trots att du möts av en värld övergiven och död är inte allt hopp förlorat, inte ännu.

Bad Dream: Fever - The City
Bad Dream: Fever – The City

Spelet är i en kartongbrun färg som ska påminna om en dröm som vi får när vi har riktigt hög feber. Allt har en tecknad/ritad stil som jag är helt såld på. Ett av mina favoritinslag i spelet! Ibland kan suddade linjer skvallra om kommande pussel och dess lösningar. Spelet har ett smått obehag över sig. Med mystiska budskap på väggarna och kameror som iakttar dig kan du aldrig riktigt andas ut och känna dig säker.

Bad Dream: Fever - Bus Stop
Bad Dream: Fever – Bus Stop

Det är många pussel i spelet, vissa extremt uppenbara andra riktigt kluriga. Det var många gånger som jag fastnade och blev fullkomligt ursinnig. Speciellt när jag till slut löste pusslet och kände mig riktigt pantad, eller när lösningen kändes väldigt långsint och konstig. Jag kan även meddela att det inte hålls i några händer här inte. Du kan som mest få någon halvdan hint som du inte ens förstår är en hint.

Spelet är inte speciellt läskigt, utan mer obehagligt och en head scratcher. Men det fanns absolut tillfällen när jag hoppade till av rädsla. De är väldigt duktiga på timing. Precis när man kommit in i pusselkneget och börjar slappna av kommer en överraskning.

Indie – kärlek i hantverket.
Jag älskar spel utvecklade av mindre spelstudios. Det finns en kärlek i hantverket som man inte riktigt får av de stora spelutvecklarna. Det finns alltid ett djup och man talar i metaforer som vi kan relatera till och få oss att börja tänka.

Bad Dream: Fever - School bathroom
Bad Dream: Fever – School bathroom

Min personliga åsikt är att Bad Dream: Fever är riktigt bra. Jag hade roligt och fick tänka till. Spelet är mystiskt och underligt och främmande på en ett sätt som gör mig hungrig efter mer. Spelet var väldigt mycket längre än jag trodde att det skulle vara. Kan ju vara så också att jag var väldigt trög, jag vet inte.

Handlingen i spelet var riktigt bra, det var många gånger som jag trodde att jag listat ut hur det hela skulle utspela sig och tyckte att men det här var ju en ny fräsch tolkning av den klassiska “X storyn” bara för att sen bli helt bortblåst och vara helt fel ute. Varje gång det hände ställde jag mig frågan vart fan är vi på väg? Det är speciellt en del i spelet som blir någon slags ”inceptiongrej” som jag blev helt golvad av. Det var så bra invävt och passade så bra in i handlingen.

Sen något som jag direkt föll för var dialogerna. De är riktigt bra skrivna i mitt tycke! Ofta kan det vara just dialoger som avgör om ett spel är en hit eller en miss. Men jag njöt av dialogerna. De är moderna, sarkastiska, relaterbara och välskrivna.

Så, vad blir domen?
Jag rekommenderar starkt det här spelet! Vilket resa det varit från början till slut. Jag känner mig smått övergiven och tom nu när jag spelat klart det! Jag ber till spelgudarna att vi får fler spel i Bad Dreams-serien!

Bad Dream: Fever - The Park
Bad Dream: Fever – The Park

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here