För de där speciella brädspelen som vi älskar lite extra, så kommer här en lista med tillbehör som gör dem både trevligare att spela och gör så att de håller längre.

1. Zippåsar

Det billigaste och lättaste sättet att hålla koll på alla smådelar i en spelkartong. De finns dessutom i alla möjliga storlekar så det går att få ner kort och liknande också. Går att köpa i spelbutiker eller på nätet men finns även i vanliga affärer (Clas Ohlsson, IKEA, matbutiker mm).

2. Plastfickor till kort – Sleeves

Ett måste för den seriösa spelaren som vill ha sitt spel i perfekt kondition även efter hundra spelomgångar. Även en bra investering om du spelar med barn eller vuxna med kladdiga händer.

3. Organiserare – Inserts

Rörigt i dina spellådor? Tack och lov så säljs det organiserare till många av de lite större och populärare spelen. Det underlättar verkligen till spel med många kort och småsaker. Istället för att behöva sortera upp alla kort eller spelpjäser i början av varje spelomgång så håller organiseraren dem perfekt på plats. Bara att öppna lådan och börja spela. Går såklart bra att göra egna också om en har tålamodet (sök på ”diy board game organizer).

4. Tärningstornet – Dice Tower

Är orsaken till att du slår så många ettor att du inte får till den rätta knycken i handleden? Då är tärningstornet för dig. Du kommer inte per automatik börja slå fantastiskt, men går det dåligt så kan du iallafall skylla på tornet. Kan också vara användbart om en har begränsad rörlighet i händer och handleder. Köp ett färdigt torn eller bygg ett själv (sök på ”diy dice tower).

5. Metallmynt

Många spel använder mynt gjorda av papper,plast eller trä. Men det är en helt annan känsla att hålla tunga, solida metallmynt. Tyvärr brukar de kosta en del, ibland mer än vad du betalat för spelet. Men å andra sidan så räcker det att köpa en uppsättning och använda till alla dina spel. Lite av en lyxig engångsinvestering. Känner du någon som spelar mycket brädspel så är detta en perfekt present.

Har jag missat något?

Har du fler speltillbehör som du inte kan leva utan? Tipsa gärna i en kommentar.

2 KOMMENTARER

  1. Hett tips för Dice Towers är att bygga av Lego. Får man en anledning att raida gamla legosamlingen hemma hos föräldrarna med.
    Beroende på vilket Lego man hade som liten går det ju att göra olika teman beroende på spel. Ett Sci Fi torn eller Fantasy torn tex.

    • Vilken bra idé! Funderade på att bygga ett i kartong/papp, men lego är ju mycket smidigare. Tack för tipset!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here